Criza dupa cutremur. Produsele "made in Japan" ar putea disparea
O jumatate de milion de oameni nu mai au un acoperis, dupa teribilul cutremur de vineri. Cotatiile bursiere au inregistrat caderi ca in timpul crizei, iar japonezii pur si simplu golesc magazinele pentru a-si face provizii.
Tara se confrunta si cu penurii severe de apa si electricitate, iar dupa calamitatile nucleare, productia a suferit o grea lovitura. In curand, am putea asista la lipsa de pe pietele mondiale a produselor "made in japan".
O mama si un tata isi cauta fiul disparut la Rikuzentakata, un oras spulberat de un tsunami care se produce, spun specialistii, odata la 1.000 de ani. Totul e ruina, dar parinti se agata si de cea mai firava speranta.
Distrugerile sunt incredibile, zeci de orase si sate nu mai exista decat pe harti.
La Ofunato, o echipa de salvatori britanici cauta supravietuitori. Casa cu casa, camera cu camera. Insa in ruine sunt gasite doar trupuri neinsufletite.
Japonezii stau la coada disciplinati nu doar la alimente sau la controale medicale. Liniile telefonice inca nu functioneaza in totalitate, asa ca oamenii isi asteapta randul si ca sa dea un telefon. Un apel catre rude, care poate insemna speranta, sau disperare.
Departe de zona dezastrului, milioane de oameni se tem si de radiatii, dar si ca vor muri de foame. Iau cu asalt magazinele si cumpara tot ce pot.
Daniela e casatorita de 18 ani cu un japonez din Tokio. Marti seara seara, a adus cu ea in Romania amintirea cutremurului care a prins-o la parterul unei cladiri in care lucra.
Daniela s-a intors in tara cu o misiune: vrea sa ii convinga pe romani sa-i ajute pe copiii japonezi care au suferit in urma dezastrelor din ultimele zile.