Soarta lumii in mainile a 50 de oameni: eroii de la Fukushima

15-03-2011 12:26

muncitor centrala nucleara

50 de japonezi ramasi la Centrala de la Fukushima tin piept dezastrului nuclear, cu pretul vietii. Sunt cei care incearca din rasputeri sa impiedice o catastrofa care ar afecta intreaga omenire.

Potrivit declaratiilor oficiale, majoritatea celor 800 de muncitori de la Fukushima au fost retrasi la scurt timp dupa cutremurul de vineri. Au ramas in centrala nucleara 50 de muncitori, intr-o incercare disperata de a tine sub control miezurile celor sase reactoare. Racirea se produce acum mai mult prin instalatii de pompieri, pentru ca sistemele initiale s-au defectat.

LIVE. Explozie la Fukushima

Cei care au ramas in centrala sunt oameni care au renuntat intr-un fel la viata lor, pentru ca riscul la care se expun este imens. Radiatiile de acolo sunt nimicitoare pentru corpul uman. Fara echipament de protectie nu ar putea rezista nici macar 10 minute langa unul dintre reactoare.

Cu totii sunt expusi unui nivel de intoxicare ridicat si cu siguranta, daca vor trai, viata lor va fi marcata pentru totdeauna de cele intamplate acum.

Tragic este si faptul ca multi dintre cei care lucreaza la centrala aveau locuintele in orasele din imprejurimi, care au fost afectate de tunami si, practic, oamenii acestia au pierdut totul - bunuri, case si chiar pe cei dragi. Dar cu toate acestea nu au renuntat la speranta si lupta acum ca sa salveze o lume intreaga de o criza nucleara si o tara intreaga de o alta catastrofa - de mii de ori mai mare decat cea prin care tocmai a trecut.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO