Coreea de Nord pare sa se pregateasca pentru un al treilea test nuclear

Ultima actualizare: 18-06-2012 02:13
conflict armat Coreea

Coreea de Nord a sapat un tunel de peste 500 de metri adancime la complexul sau de teste nucleare, pregatind, se pare, un nou experiment, potrivit cotidianului sud-coreean Chosun Ilbo.

Acelasi cotidian noteaza faptul ca lucrarile sunt in curs de desfasurare in districtul Punggye, in provincia Hamgyong de Nord (nord-estul tarii), acolo unde Phenianul a desfasurat doua teste nucleare, in octombrie 2006 si in mai 2009.

Coreea de Nord efectueaza importante excavatii si construieste o noua cladire la complexul nuclear principal de la Yongbyon, situat la nord de capitala.

Serviciile de informatii sud-coreene nu au confirmat aceste informatii, care intervin intr-un context foarte tensionat si pe fondul ingrijorarilor tot mai mari cu privire la programul nuclear al Coreei de Nord.

Un oficial din cadrul serviciilor de informatii sud-coreene a declarat, sub acoperirea anonimatului, pentru cotidianul mentionat mai sus, ca "daca vor continua in acest ritm, vor sapa o cavitate de un kilometru adancime, respectiv adancimea necesara pentru efectuarea unui test nuclear".

Coreea de Nord ameninta cu arsenalul nuclear! Coreea de Sud se pregateste

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO