Coreea de Nord își trimite majoretele-patrioate la Jocurile Olimpice din Pyeongchang

03-02-2018 17:22


majorete Coreea de Nord

Coreea de Nord a trimis deja zeci de oameni la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, care au loc în această perioadă, inclusiv celebrele lor majorete.

Potrivit Business Insider, zeci de nord-coreeni vor ajunge în Pyeongchang, iar printre ei se vor afla celebrele patrioate nord-coreene care își vor susține sportivii aproape la fel cum fac majoretele din SUA.

Un exemplu despre felul în care tinerele nord coreene își încurajează favoriții a putut fi văzut în 2003, tot la un eveniment sportiv.

Componența acestor echipe de majorete este formată din studente de la școlile de muzică din Coreea de Nord, dar și fete din grupuri de propagandă politică.

Cele mai multe au în jur de 20 de ani, însă este posibil să fie chiar și mai mici de atât.

Ele au reputația că sunt frumoase ”în mod natural, auto-disciplinate și bine organizate”.

Patriotismul este o cerință obligatorie. Autoritățile de la Phenian verifică trecutul tinerelor înainte ca acestea să fie admise în echipa de majorete - iar cele care sunt fiice ale unor părinți trădători sau care sunt pro-Japonia sunt eliminate.

SDtul Olimpic pentru Jocurile de iarnă de la PyeongChang (9-25 februarie) a fost deschis, joi, cu o mică ceremonie la care a participat şi preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Au sosit şi cei 22 de sportivi nord-coreeni, iar steagurile lor au fost ridicate în cele două sate olimpice, fapt care constituie o încălcare a legii sud-coreene, notează DPA.

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună la ceremonia de deschidere, cele două ţări prezentând o echipă comună la hochei pe gheaţă feminin.

Organizatorii au precizat că au vândut 74,8% din biletele pentru Jocurile Olimpice, adică 799.000 tichete, iar Lee a cerut luarea de ''măsuri de urgenţă'' pentru ca şi restul biletelor să fie vândute.

Sursa: Agerpres, Business Insider

VIDEO PROTVPLUS.RO