Conacul lui Fillon din Sarthe, perchezitionat in cazul "angajarilor fictive". Campania candidatuluila presedintie, in criza


Ultimul update: Marti 07 Martie 2017 07:02
Data publicarii: Sambata 04 Martie 2017 21:46
Categorie: Stiri externe
francois fillon

O perchezitie a avut loc vineri in conacul lui François si al Penelopei Fillon, la Sarthe, in cadrul procedurii judiciare cu privire la presupuse angajari fictive care-l vizeaza pe candidatul dreptei.

Perchezitia conacului din Beaucé ”s-a incheiat ieri seara”, a precizat o sursa apropiata dosarului, care confirma astfel o informatie dezvaluita de ziarul Le Parisien.

Aceasta vasta proprietate se afla in comuna Solesmes, in apropiere de Sablé-sur-Sarthe, fieful lui François Fillon.

Anchetatorii au perchezitionat deja, joi, domiciliul cuplului din arondismentul al VII-lea de la Paris, in cadrul anchetei care se desfasoara sub autoritatea judecatorilor de instructie. Societatea de consiliere 2F a lui François Fillon, aratata cu degetul de adversarii sai politici care denunta ”conflicte de interese”, are sediul social la aceeasi adresa cu apartamentul parizian al cuplului.

Aceste perchezitii au loc in contextul in care campania candidatului dreptei la presedintie, afectata de la inceputul anchetei, se afla de-acum in plina criza. Parchetul National Financiar (PNF) a incredintat saptamana trecuta investigatiile unui numar de trei judecatori, care i-au convocat pe sotii Fillon in vederea eventualei lor inculpari.

Candidatul va fi audiat pe 15 martie de catre magistrati, insa el a exclus sa se retraga din cursa la fotoliul de la Palatul Elysée, in pofida numeroase dezertari si presiuni din partea dreptei. El spera o mobilizare masiva a sustinatorilor sai duminica, la Trocadéro.

In cursul audierilor, judecatorii pot decide, de asemenea, sa-i plaseze pe François si Penelope Fillon sub statutul intermediar de martori asistati. Sotia lui François Fillon a fost remunerata in trecut ca asistenta parlamentara a acestuia si a supleantului sau in Adunarea Nationala.

Doi dintre copiii cuplului au fost, de asemenea, angajati ca asistenti parlamentari ai tatalui lor pe cand acesta era senator. Anchetatorii incearca sa stabileasca daca a fost vorba, in fiecare caz in parte, despre o angajare reala sau o angajare fictiva.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO