Mesaje de avertizare pe 65% din suprafata pachetelor de tigari. Cele electronice raman in magazine
Parlamentul European a dat unda verde, marti, unei noi legislatii antitabac, dar a refuzat ca tigarile electronice sa fie vândute exclusiv in farmacii, relateaza AFP.
BILD: 25 de MILIARDE de euro, sumele cheltuite pentru tratarea bolilor provocate de tigari
Bild arata cum sunt prezentate pachetele de tigari in tarile din afara Uniunii Europene, cele mai impresionante imagini venind din tari precum Australia sau Statele Unite.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
65% din suprafata pachetelor de tigari ar urma sa fie in curand ocupata de imagini sugestive privind efectele acestora.
Update 15:20
Tigara electronica nu va fi considerata un medicament, au transat eurodeputatii, si va putea fi vanduta in continuare in magazine specializate sau tutungerii.
Majoritatea eurodeputatilor de dreapta au refuzat o propunere a Comisiei Europene ca tigara electronica, ale carei efecte asupra sanatatii nu sunt cunoscute, sa fie considerata medicament.
Aceste tigari nu vor putea fi insa vandute minorilor si nici nu li se va putea face publicitate.
Textul, care urmeaza sa fie analizat de reprezentantii celor 28 de state membre inainte de a intra in vigoare, prevede, de asemenea, ca mesajele de avertizare de pe pachetele de tigari sa ocupe 65 la suta, urmând ca marca de tigari sa apara doar in partea de jos a pachetului.
Tigarile "slim" vor putea fi comercializate in continuare, in pofida avizului Comisiei Europene.
In schimb, tigarile cu arome vor fi interzise, dar cele "mentolate" vor avea un termen de opt ani dupa promulgarea legii.
ora 10:10
Devenite populare mai ales dupa ce fumatul a fost interzis in locurile publice, tigarile electronice au impartit opiniile in doua tabere.
In timp ce BBC scrie ca scopul UE unei astfel de masuri ar fi convingerea tinerilor de a se lasa de fumat, alte pareri sustin ca aceste tigari sunt extrem de daunatoare, deoarece anuleaza ani de lupta impotriva fumatului si ar putea fi considerate o alternativa mai simpla pentru copii si adolescenti.
Producatorii tigarilor electronice isi apara afacerea si spun ca produsele lor au potentialul de a salva milioane de vieti, convingand oameni sa renunte la fumat.
Aceasta directiva ar putea fi transformata intr-o lege europeana in anul 2014.