Colonel venezuelean, susținător al lui Maduro, împușcat în gât. Anunțul președintelui

Ultima actualizare: 30-04-2019 22:27
Violente in Venezuela - 8
Getty

Un colonel venezuelan, susţinător al lui Nicolas Maduro, a fost împușcat în zona gâtului, marţi, în cursul evenimentelor de sprijinire a autoproclamatului preşedinte Juan Guaidó.

Ministrul Apărării, generalul Vladimir Padrino, a făcut anunțul pe Twitter.

"Denunţ violenta agresiune a cărui victimă a fost colonelul Yerzon Jimenez Baez (...), rănit de un glonţ la gât pe autostrada Francisco Fajardo", în faţa bazei aeriene La Carlota din Caracas, a scris ministrul pe Twitter.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO A ACESTUI ARTICOL

Ministrul consideră că responsabili pentru împuşcarea colonelului sunt "liderii politici ai opoziţiei".

Auto-proclamatul președinte interimar, Juan Guaido, a anunţat, marți, din mijlocul unor militari de la baza aeriană La Carlota, că a lansat ultima etapă a operațiunii menite să pună capăt regimului lui Nicolas Maduro.

După anunțul lui Guaido, grupuri de manifestanţi au incendiat un autobuz şi au aruncat cu pietre în soldaţi lângă baza aeriană La Carlota.

Protestatari au atacat vehicule ale armatei în capitala Caracas, unde un blindat a pătruns în mulţime, provocând un număr încă neclar de răniţi.

Tot marți, guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a afirmat că a dejucat tentativa ''lovitura de stat'' a opozantului autoproclamat preşedinte Juan Guaido.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO