Cine sunt cei 6 supravietuitori ai tragediei din Columbia. "S-au stins luminile din avion si am auzit o bubuitura". FOTO

30-11-2016 09:13
Sursa: ole.com


supravietuitori

Sase oameni au supravietuit accidentului aviatic petrecut marti in Columbia, iar 71 au murit.

Cei sase care vor putea povesti ce s-a petrecut in avion sunt fotbalistii Alan Ruschel, Jackson Follman, si Helio Hermito Zampier, zis Neto, jurnalistul Rafael Valmorbida Henzel, si angajatii companiei aeriene Ximena Suárez (stewardesa) si Erwin Tumiri (inginer).

Erwin Tumiri, 25 de ani, din Bolivia, a povestit cum a reusit sa supravietuiasca: "Am reusit sa supravietuiesc pentru ca am urmat protocoalele de siguranta, mi-am pus valizele intre picioare pentru a mentine pozitia fetala", a povestit tanarul la Radio Caracol, relateaza ole.com.

La randul ei, stewardesa Ximena Suarez, in varsta de 27 de ani, din Bolivia, a povestit ca "subit s-au stins luminile din avion si a auzit o bubuitura". Ea a suferit o fracturi la picioare si gat, si lovituri in cap.

Despre portarul Jackson Follman, 24 de ani, un medic de la Spitalul San Juan de Dios a spus ca a trebuit sa-i amputeze piciorul drept. El era rezerva lui Danilo si venise la Chapecoense in acest an.

Fotbalistul Alan Ruschel, 27 de ani, este in stare de soc, dar constient si vorbeste. El a cerut sa i se pastreze verigheta si sa-si vada familia. Starea lui este critica pentru ca are o vertebra fracturata si o leziune pe coloana vertebrala.

Sportivul Helio Neto, 31 de ani, a fost ultimul salvat in viata din avion si se afla in starea cea mai grava. "Are traumatism cerebral si fracturi expuse la extremitati. A fost intubat", a afirmat un medic de la Spitalul San Juan de Dios.

Jurnalistul Rafael Valmorbida Henzel, 43 de ani, are peste 20 de ani de experienta in radio si televiziune. El are o trauma la torace si o fractura la piciorul stang.

In accident au murit 19 jucatori ai echipei braziliene Chapecoense si 20 de jurnalisti sportivi.

Modesta echipa din Chapeco, care a promovat in prima liga braziliana in 2014, a reusit o performanta exceptionala, calificarea in finala Cupei Sudamericana, echivalentul competitiei Europa League, si urma sa infrunte miercuri seara la Medellin, in prima mansa, formatia columbiana Atletico Nacional.

Intr-un comunicat dat publicitatii marti, conducerea clubului Atletico Nacional a cerut ca trofeul sa fie atribuit formatiei Chapecoense, "cu titlu onorific, in semn de omagiu fata de victime".

Cei 19 fotbalisti morti:

Danilo

Filipe Machado

Dener

Marcelo

Caramelo

William Thiego

Gimenez

Matheus Biteco

Manoel Sergio

Cleber Santana

Gil

Josimar

Arthur Maia

Thiaguinho

Bruno Rangel

Ananias

Canela

Lucas Gomes

Kempes

 

 

Sursa: ole.com

VIDEO PROTVPLUS.RO