Chinezii gazeaza si ard de vii mii de pui de rata de teama virusului gripei aviare GALERIE FOTO
Epidemia de gripa aviara din China a dus la moartea a mii de rate. De teama imbolnavirilor, chinezii gazeaza si incinereaza sute de mii de pui de rata.
Cei care mai vor sa scoata ceva de pe urma lor le vand ca hrana pentru fermele de serpi, potrivit Daily Mail.
Camioane intregi cu mii de pui de rata abia iesiti din ou sunt vandute ca hrana pentru serpi dupa ce 14 persoane au murit din cauza gripei aviare in China. Soarta trista a ratelor i-a afectat pe crescatorii de pasari din China: "Fie le incineram, gazam de vii sau le vindem ca hrana pentru serpi".
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Autoritatile au ucis mii de pasari si au inchis crescatoriile din Shanghai si Beijing pentru a reduce rata infectiei umane. "Nu este o soarta placuta pentru ratuste, insa oricum, urmau sa fie crescute pentru consum" a povestit un crescator.
Sectorul aviar din China a inregistrat pierderi de 1.6 miliarde de dolari in ultimele doua saptamani din cauza virusului H7N9, au anuntat autoritatile locale.Virusul a infectat 63 de persoane in China, in ultimele doua saptamani. Uni experti se tem de o posibila mutatie a virusului si o forma transmisibila de la om la om, cu un risc potential de epidemie.
"Cautam intotdeauna sa avem mai multe informatii privind locul in care se propaga virusul', a adaugat purtatorul de cuvant al OMS.
O misiune de experti OMS va efectua o vizita in China in zilele urmatoare pentru a evalua situatia privind gripa aviara.
In 2003, China a fost acuzata ca a incercat sa ascunda amploarea epidemiei de SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), care a provocat aproximativ 800 de decese in lume. In cazul gripei aviare H7N9, OMS a remarcat o mai mare transparenta in transmiterea informatiilor.