China provoaca furia britanicilor, din cauza unui articol rasist. Ce sunt sfatuiti chinezii sa faca daca ajung la Londra

Ultima actualizare: 11-09-2016 07:08
China - AGERPRES

Partidul Comunist Chinez isi doreste ca tara sa, China, sa fie vazuta ca un jucator global important, care isi ocupa locul potrivit in randul marilor puteri.

Insa, aproape de fiecare data, aceasta tara comunista resueste sa dea "cu batul in balta", provocand cel putin o jena la nivel ... international.

De aceasta data, scrie New York Times, este vorba despre un incident care a fost provocat de compania aeriana de stat chineza, Air China, printr-un articol care putea fi gasit in revistele aflate in scaunele pasagerilor sai:

"Siguranta: Londra este, in general, un loc sigur pentru turisti, insa, oricum, este nevoie sa fiti precauti in special cand intrati in zonele populate de indieni, pakistanezi si negri. Ii sfatuim pe turisti sa nu se plimbe singuri noaptea, iar femeile sa fie intotdeauna insotite de o alta persoana cand calatoresc."

Acest articol a aparut in publicatia Aripile Chinei, intr-o sectiune care se numeste "Sfaturi de la compania Air China" despre turistii care viziteaza Londra.

China considera Pakistanul ca fiind unul dintre aliatii sai si incearca sa intretina relatii cordiale cu India, desi exista tensiuni din cauza disputelor referitoare la teritoriul Himalaya.

Ulterior, China a transmis cateva scuze pe Twitter, afirmand ca "discriminarea nu poate fi scuzata in niciun fel" si ca exemplarele respective au fost scoase din cursele aeriene ale companiei. Insa, dupa putin timp, acest mesaj a fost sters de pe Twitter, iar compania nu a putut fi contactata pentru a comenta acest lucru.

Conform CNN, ministrul chinez pentru Afaceri Externe a declarat ca isi exprima speranta ca China sa "trateze acest subiect corespunzator dupa ce se va efectua o investigatie".

"Vreau sa subliniez pozitia guvernului chinez. Noi, intotdeauna, am spus ca toate rasele sunt egale intre ele si ne opunem ferm tuturor formelor de discriminare rasiala" - a spus oficialul chinez.

Insa acest caz nu este primul.

O companie chinezeasca a provocat furia publicului din cauza unei reclame la un detergent, in care o persoana de culoare este aruncata intr-o masina de spalat, iar apoi iese de acolo sub forma unui ... chinez cu pielea deschisa la culoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO