14 oameni uciși în favelele din Rio de Janeiro, după intervențiile poliției și armatei

Dată publicare: 21-08-2018 07:32
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Brazilia, armata, trupe

Cel puţin 14 persoane au fost ucise luni în timpul unor operaţiuni ale armatei şi poliţiei împotriva unor traficanţi de droguri în favele şi în suburbii din Rio de Janeiro, au anunţat armata şi presa, potrivit AFP.

Comandamentul militar însărcinat cu securitatea a contabilizat decesul a opt persoane în timpul unei intervenţii a forţelor sale în favele, în timp ce agenţia oficială de presă Agencia Brasil a relatat despre moartea a şase membri ai unor presupuse bande, după o urmărire la Niteroi, oraş situat în apropiere de Rio.

"Ar putea exista mai mulţi morţi", a precizat comandamentul, făcând referire la o operaţiune desfăşurată în zorii zilei de luni în favelele Alemao, Penha.

Aproximativ 4.200 de soldaţi, sprijiniţi de vehicule blindate, au pătruns în complexele de favele, zone populate extrem de defavorizate şi controlate de traficanţi de droguri puternic înarmaţi.

Soldaţii au ridicat barajele construite de bande şi au controlat maşini şi locuitori. De asemenea, ei "au distribuit flyere prin care cereau populaţiei să coopereze", a precizat comandamentul militar în comunicatul său.

Un autobuz a fost incendiat la Alemao după o scurtă manifestaţie, potrivit unui fotograf al AFP.

De asemenea, şase bărbaţi puternic înarmaţi, presupuşi membri ai unor bande, au fost ucişi luni dimineaţă după o urmărire la Niteroi, au anunţat agenţia Brasil şi site-ul G1.

Urmărirea, care a avut loc la o oră de vârf, în apropiere de unul din cele mai mari poduri care duc la Rio, a provocat haos în circulaţie.

Armata a fost însărcinată cu securitatea la Rio de Janeiro în urmă cu şase luni din cauza înmulţirii violenţelor şi a ineficienţei poliţiei în lupta împotriva bandelor de traficanţi de droguri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO