Cel mai mare incendiu de vegetație din istoria statului Colorado. 3.000 de oameni, evacuați

Ultima actualizare: 21-10-2020 10:27

Pompierii americani duc o luptă inegală cu cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria statului Colorado. Aproape 3.000 de persoane au fost somate să îşi părăsească locuinţele aflate pe traiectoria focului.

Flăcările sunt înteţite de vântul care bate cu peste 60 de kilometri pe oră.

Cu un peisaj apocaliptic în jur, pompierii nu se dau bătuți. Pădurile din Parcul Național Rocky Mountains ard ca o torţă, iar pârjolul s-a intensificat considerabil în ultimele zile pe fondul secetei.

Pompier: "Este cel mai mare incendiu pe care l-am văzut. Toți am fost instruiți pentru o astfel de operațiune, dar în momentul în care am ajuns aici a fost cam înfricoșător."

Inevitabil, au început operațiunile de evacuare a celor care locuiesc în preajmă.

Localnic: "Dacă mai stăteam 10 minute în casă, acum nu mai eram aici să stau de vorbă cu voi. Știu sigur asta!"

Localnic: "Noi locuim aici. Aceasta este zona unde arde focarul. Dacă ar fi trecut de Canionul Lefthand Canyo, ar fi ajuns direct în cartierul nostru."

Zeci de imobile s-au transformat deja în scrum. Cel mai mare incendiu de vegetație izbucnit vreodată în Colorado a mistuit până acum peste 82.000 de hectare de pădure și momentan este controlat în proporție de 50 la sută.

Aproximativ 1.400 de pompieri mobilizați în zonă speră să pună capăt coșmarului cât mai curând. Insă vegetaţia uscată şi vântul care suflă cu putere contribuie la extinderea rapidă a flăcărilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO