Cauţiuni de până la 1 mil. $ pentru 3 foşti poliţişti acuzaţi de complicitate la uciderea lui George Floyd

×
Codul embed a fost copiat

Trei foşti poliţişti din Minneapolis trebuie să plătească o cauţiune de până la 1 milion de dolari fiecare, pentru acuzaţiile de ajutor şi complicitate la uciderea lui George Floyd de către un al patrulea poliţist, relatează CNBC, conform 

Dar, în anumite condiţii, cei trei bărbaţi ar putea fi eliberaţi pentru o cauţiune de 750.000 de dolari fiecare, a spus judecătorul Paul Scoggin, înainte de a stabili că aceşţia trebuie să apară din nou în instanţă pe 29 iunie.

Condiţiile de eliberare pe cauţiune prevăd ca aceştia să nu lucreze în cadrul forţelor de aplicare a legii, să predea toate armele deţinute, să renunţe la permisele de port-armă, să nu intre în contact cu familia lui Floyd şi să renunţe la dreptul de extrădare dacă părăsesc statul Minnesota.

Audierea de la tribunalul districtual din comitatul Hennepin a avut loc la o zi după ce procurorul general al statului Minnesota, Keith Ellison, i-a acuzat pe cei trei, J. Alexander Jueng, de 26 de ani, Thomas Lane, de 37 de ani, şi Tou Thao, de 34 de ani, de ajutor şi complicitate la crimă de gradul doi şi omor prin imprudenţă de gradul doi.

Citește și
george floyd proteste sua
Polițiștii care au asistat la moartea lui George Floyd, arestați. Trump nu mai trimite armata pe străzi
Fiul unuia dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin a murit în circumstanțe suspecte la doar 35 de ani

Cei trei au asistat cum un alt poliţist, Derek Chauvin, îl aresta pe Floyd, pe 25 mai, sub suspiciunea de plată cu o bancnotă falsă de 20 de dolari.

Chauvin, care este alb, l-a imobilizat pe Floyd cu genunchiul pe gât timp de nouă minute, timp în care acesta s-a plâns în mod repetat că nu poate respira.

Niciunul dintre cei trei nu au spus cum pledează faţă de acuzaţiile care li s-au adus în instanţă, faţa judecătorului Scoggin. Ei s-au aflat în spatele unui geam mat, fără să poată fi văzuţi de persoanele prezente în sala de judecată.

Procurorul general adjunct din Minnesota, Matthew Frank, a motivat nivelul ridicat al cauţiunii cu notorietatea cazului şi riscul ca inculpaţii să fugă pentru a evita acuzaţiile, ceea ce ar avea ca rezultat sentinţe lungi cu închisoarea, dacă ar fi condamnaţi. Acuzaţia referitoare la crimă are o pedeapsă maximă de 40 de ani de închisoare.

Avocaţii bărbaţilor au solicitat un nivel mult mai scăzut al cauţiunii.

În paralel cu audierea, o ceremonie de comemorare a lui Floyd, una din mai multe planificate, a avut loc în centrul oraşului Minneapolis.

Chauvin, în vârstă de 44 de ani, este acuzat de crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi. Acuzaţia principală implică o pedeapsă maximă de 40 de ani de închisoare.

Procurorul Ellison a adăugat acuzaţia de omor de gradul doi împotriva lui Chauvin miercuri, când a înregistrat primele acuzaţii împotriva celorlalţi trei bărbaţi. Chauvin rămâne în arest.

Toţi cei patru poliţişti au fost concediaţi la o zi după ce Floyd a murit, când înregistrările video cu arestarea acestuia au devenit virale.

Thomas Plunkett, avocat al apărării pentru Kueng, a cerut cauţiune de sub 50.000 de dolari, a oferit condoleanţe familiei lui Floyd în cadrul audierii.

Plunkett a spus că Kueng nu îşi încheiase Floyd.
nici măcar al treilea schimb ca ofiţer cu drepturi depline la momentul arestării lui Avocaţii au mai spus că Kueng le-a spus colegilor săi poliţişti, în timpul incidentului: ”Nu ar trebui să faceţi acest lucru”.

Avocatul lui Lane, Earl Gray, a cerut, de asemenea, o cauţiune de până la 50.000 de dolari, menţionând că, imediat după incident, a dat o declaraţie anchetatorilor.

Lane l-a întrebat pe Chauvin în timpul arestării, de două ori, ”să îl întoarcem pe o parte?”, cu referire la Floyd.

Grey a subliniat că Chauvin era un ofiţer de instruire şi l-a întrebat pe judecător: ”Ce ar fi trebuit să facă clientul meu, decât să urmeze ce a spus ofiţerul de pregătire?”

Avocatul a mai spus că Lane a intrat într-o ambulanţă cu Floyd şi a efectuat manevre de resuscitare a acestuia.

Miercuri, la anunţarea acuzaţiilor, procurorul Ellison a afirmat: ”Suntem astăzi aici pentru că George Floyd nu este aici”.

”George Floyd conta. Era iubit. Familia lui era importantă. Viaţa lui a avut valoare. Şi vom căuta dreptate pentru el şi pentru voi”, a spus Ellison. El a menţionat că câştigarea cazurilor ”nu va fi un lucru uşor. Obţinerea unei condamnări va fi dificilă”.

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a notat joi, la o conferinţă de presă, că Departamentul de Justiţie al SUA şi FBI ”efectuează o investigaţie paralelă şi independentă cu privire la posibile încălcări ale legilor federale privind drepturile civile.

Barr a spus că preşedintele Donald Trump ”m-a îndrumat să nu scutesc niciun efort” în această investigaţie.

El a mai spus că ”purtarea poliţistului în imaginile video, aşa cum am mai spus, este chinuitor de văzut.”

”Când îl priveşti şi îţi imaginezi că unul dintre cei dragi ţie a fost tratat în acest fel şi a implorat pentru viaţa lui, este imposibil pentru orice fiinţă normală să nu fie îngrozită”, a spus Barr.
Barr a mai afirmat că ziua de joi este ”o zi de doliu” pentru Floyd.

”Şi va veni în curând ziua, sunt încrezător, când va fi servită justiţia. Moartea lui George Floyd nu a fost prima de acest fel şi expune îngrijorari care depăşesc cu mult acest caz. În timp ce marea majoritate a poliţiştilor îşi fac treaba cu curaj şi dreptate, este incontestabil faptul că mulţi afro-americani nu au încredere în sistemul nostru american de justiţie penală. Acest lucru trebuie să se schimbe", a adăugat Barr.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția Simonei Halep, la două săptămâni după audierile de la TAS: "Coșmarul s-a încheiat! Vă mulțumesc tuturor"
Reacția Simonei Halep, la două săptămâni după audierile de la TAS: "Coșmarul s-a încheiat! Vă mulțumesc tuturor"
Citește și...
Studiu alarmant: Cât de rasiști sunt de fapt americanii
Studiu alarmant: Cât de rasiști sunt de fapt americanii

Dincolo de protestele violente pe care le-a declanșat uciderea lui George Floyd de către un polițist scoate din nou la iveală o problemă majoră a societății americane. Se vorbește tot mai intens despre rasismul sistemic.

Polițiștii care au asistat la moartea lui George Floyd, arestați. Trump nu mai trimite armata pe străzi
Polițiștii care au asistat la moartea lui George Floyd, arestați. Trump nu mai trimite armata pe străzi

În America, în timp ce străzile fierb, toți cei 4 agenţi de poliție implicați în moartea brutală a lui George Floyd au fost puși sub acuzare. Cel care l-a sugrumat cu genunchiul va fi judecat pentru omor prin imprudență.

Filmul morții lui George Floyd. Replica polițistului când a fost atenționat de unul dintre colegi
Filmul morții lui George Floyd. Replica polițistului când a fost atenționat de unul dintre colegi

Acuzaţiile formulate de procuratura statului american Minnesota împotriva a patru foşti poliţişti din Minneapolis prezintă detalii despre ultimele clipe din viaţa lui George Floyd.

Recomandări
Ciolacu și Ciucă confirmă: PSD și PNL, liste comune la europarlamentare. Propunerea premierului
Ciolacu și Ciucă confirmă: PSD și PNL, liste comune la europarlamentare. Propunerea premierului

Liderii PSD și PNL s-au înțeles asupra primelor decizii privind alegerile din acest an. Cele două partide vor avea liste comune la alegerile europarlamentare, care vor fi comasate cu localele pe 9 iunie.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost convocat la MAE, în legătură cu decesul lui Aleksei Navalnîi
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a fost convocat la MAE, în legătură cu decesul lui Aleksei Navalnîi

Ministra de Externe al României, Luminiţa Odobescu, a dat dispoziţie, miercuri, ca ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, să fie convocat la sediul MAE, în legătură cu decesul subit al politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi.

Românii, printre europenii care se împotrivesc cel mai mult sprijinirii Ucrainei în războiul de apărare contra Rusiei
Românii, printre europenii care se împotrivesc cel mai mult sprijinirii Ucrainei în războiul de apărare contra Rusiei

Românii se află printre europenii care se împotrivesc cel mai mult sprijinirii Ucrainei în războiul său de apărare împotriva invadatorilor ruși, iar majoritate cred că o înțelegere între cele două combatante va pune capăt conflictului armat.