Trei dintre cele peste 40 de cadavre gasite in Marea Java au fost recuperate. AirAsia confirma ca apartin cursei QZ8501

×
Codul embed a fost copiat

Cautarile au fost oprite, dupa ce peste 40 de cadavre au fost gsite marti, in Marea Java, trei fiind recuperate in timpul operatiunilor de gasire a avionului AirAsia, disparut in largul Indoneziei, a declarat o purtatoare de cuvant a marinei nationale.

Sinteza evenimentelor, 30 decembrie:

Autoritatile au oprit cautarile, odata cu lasarea noptii in Indonezia. Oficialii companiei aeriene AirAsia au confirmat, marti, ca cele peste 40 de cadavre descoperite plutind in Marea Java sunt ale pasagerilor cursei disparute duminica, potrivit The Guardian.

"AirAsia regreta sa informeze ca ramasitele gasite astazi apartin zborului QZ8501, care a disparut duminica. La bord se aflau 155 de pasageri, 137 de adulti, 17 copii si un bebelus. De asemenea, la bord se aflau doi piloti, alti patru membri ai echipajului si un inginer", au informat cei de la AirAsia, pe Facebook.

Citește și
AirAsia
Cazul avionului AirAsia QZ8501. Cautarile au fost din nou sistate. "Cel mai probabil, avionul e pe fundul marii"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Doar trei dintre cadavrele descoperite au fost recuperate de autoritati. Rudele pasagerilor disparuti au vazut la televizor imagini cu cadavrele celor dragi plutind in Marea Java. Din cauza socului, o femeie a lesinat.

Desfasurarea evenimentelor, 30 decembrie:

Trei cadavre au fost recuperate pana in prezent in Indonezia de echipele de cautare a epavei avionului AirAsia, care s-a prabusit in Marea Java, a anuntat, marti, seful Agentiei nationale de interventie, dupa ce un oficial a mentionat anterior recuperarea a 40 de cadavre, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Am recuperat astazi trei cadavre, care se afla in prezent pe nava de razboi Bung Tomo", a declarat directorul agentiei, Bambang Soelistyo, intr-o conferinta de presa, precizand ca este vorba despre doua femei si un barbat.

Purtatorul de cuvant al Marinei indoneziene, Manahan Simorangkir, a declarat anterior pentru AFP ca o nava de razboi a recuperat peste 40 de cadavre din mare. Ulterior, el a afirmat ca a fost vorba despre o neintelegere in cadrul echipei sale.

(FOTO) O ruda a unuia dintre pasagerii disparuti plange, dupa ce a vazut mai multe cadavre plutind in Marea Java

Peste 40 de cadavre au fost descoperite plutind in Marea Java. Ulterior, oficialii AirAsia cu confirmat ca cele peste 40 de cadavre descoperite sunt ale pasagerilor zborului disparut duminica.

O televiziune locala a transmis imagini LIVE din timpul operatiunilor de recuperare a trupurilor pasagerilor din avionul disparut in urma cu trei zile. Rudele au vazut totul la televizor.

Echipele trimise in Marea Java au descoperit in jur de 40 de cadavre plutind pe apa. In timp ce incercau sa le recupereze din mare, o televiziune locala transmitea in direct totul.

Rudele celor 162 de pasageri, aflate in aeroportul international din Surabaya in asteptarea de noi informatii, au vazut trupurile neinsulfetite la televizor. O femeie a lesinat la vederea imaginilor.

 

Un cadavru a fost descoperit in Marea Java, in zona in care au loc cautari pentru gasirea avionului AirAsia disparut duminica la scurt timp dupa decolare.

"La ora 13.25 (08.25 ora Romaniei), am vazut un obiect plutitor care semana cu cadavrul unui pasager" al aeronavei care a disparut duminica la scurt timp dupa decolare, a declarat directorul agentiei nationale indoneziene de cautare si salvare, Bambang Soelistyo, in timp ce televiziunea difuza imagini cu cadavrul ce plutea pe apa.

Directorul aviatiei civile indoneziene a confirmat faptul ca ramasitele gasite in Marea Java apartin avionului companiei Air Asia, disparut in urma cu 3 zile.

"Pentru moment, se poate confirma ca este avionul AirAsia, iar ministrul Transporturilor va pleca in scurt timp catre Pangkalan Bun", in zona cautarilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, a adaugat directorul Djoko Murjatmodjo.

"Pe baza observatiilor efectuate de echipele de cautare si salvare, au fost gasite obiecte importante precum o usa pentru pasageri si o usa de cala. Acestea au fost gasite in mare, la 100 de mile (160 de kilometri) sud-vest de Pangkalan Bun", oras din centrul regiunii Kalimantan, pe insula Borneo, a precizat el.

Fragmente din usa avionului si un tobogan pentru evacuarea de urgenta au fost depistate marti in Marea Java din Indonezia, in zona de cautare a avionului AirAsia, au anuntat fortele aeriene indoneziene.

"Am depistat aproximativ zece obiecte mari si numeroase obiecte mici de culoare alba pe care nu le-am putut fotografia", a declarat un purtator de cuvant al armatei indoneziene, Agus Dwi Putranto, adaugand ca unele seamana cu o usa de avion si un tobogan pentru evacuarea de urgenta.

Un fotograf al AFP, preluat de Mediafax, aflat la bordul aeronavei care a descoperit fragmentele a vazut obiecte care semanau cu veste de salvare, colace de salvare si tuburi lungi portocalii.

"Pozitia lor este la zece kilometri de locul in care avionul a aparut pentru ultima data pe ecranele radar", a adaugat Agus Dwi Putranto.

Obiectele mari apar pe zece fotografii si seamana cu o "usa de avion", un "tobogan pentru evacuarea de urgenta", o "cutie de forma patrata, poate un rezervor de carburant", a detaliat el.

"Nu este foarte clar, ar putea fi carcasa avionului sau usa acestuia. Sa ne rugam ca acest obiecte sa fie ceea ce cautam", a declarat purtatorul de cuvant Pangkalan Bun, in centrul Kalimantan, pe insula Borneo.

 

Statele Unite au anuntat trimiterea unui vas de lupta, distrugatorul USS Sampson, ca sa ajute la cautarea avionului disparut deja de doua zile, cu 162 de oameni la bord.

Iriyanto, comandantul de bord, a fost un distins pilot militar inainte sa treaca la zborurile comerciale. In urma cu doar doar o saptamana, tatal lui pierduse un alt fiu, rapus de o boala grava. Ultima oara, parintele l-a vazut pe capitanul Iriyanto la funeraliile celuilalt fiu.

"As vrea ca fiul meu sa se intoarca acasa viu si nevatamat, dar daca nu va fi sa fie, daca Dumnezeu nu vrea asta, ma voi impaca cu soarta. Mi-e inima sfasiata. Deja am pierdut un fiu", a declarat tatal capitanului.

Autoritatile indoneziene au admis ca epava avionului Air Asia, disparut duminica, intre Java si Singapore, cu 162 de oamnei la bord, se afla, probabil, pe fundul marii.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Ce au in comun cele doua avioane pierdute de Malaysian Airlines si avionul AirAsia disparut duminica
Ce au in comun cele doua avioane pierdute de Malaysian Airlines si avionul AirAsia disparut duminica

Compania germana Allianz a confirmat, luni, ca este principalul reasigurator al avionului AirAsia care a disparut duminica, avand 162 de persoane la bord.

Cazul avionului AirAsia QZ8501. Cautarile au fost din nou sistate.
Cazul avionului AirAsia QZ8501. Cautarile au fost din nou sistate. "Cel mai probabil, avionul e pe fundul marii"

Cautarile in vederea gasirii avionului companiei malaysiene AirAsia care a disparut duminica in timp ce efectua zborul QZ8501 pe o ruta Indonezia-Singapore cu 162 de persoane la bord au fost din nou sistate.

Un avion AirAsia cu 162 de persoane la bord a disparut de pe radare. Operatiunile de cautare au fost oprite
Un avion AirAsia cu 162 de persoane la bord a disparut de pe radare. Operatiunile de cautare au fost oprite

Alerta aviatica in sud-estul Asiei, dupa ce un avion de tip Airbus 320-200, cu 162 de persoane la bord, a disparut in timpul unei curse intre Indonezia si Singapore.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.