Povestea trista a lui Ah-he. Un hipopotam a murit dupa ce a sarit dintr-un camion in miscare, in Taiwan. VIDEO

Ultima actualizare: 01-01-2015 09:40
taiwan

Un hipopotam, care a sarit vinerea trecuta dintr-un camion in miscare in Taiwan, a murit luni, in urma ranilor suferite, relateaza The Guardian.

Incidentul neobisnuit s-a petrecut pe 26 decembrie, in regiunea Miaoli. Animalul de aproape o tona a sarit dintr-un camion in miscare si s-a lovit de o masina parcata. Imaginile cu hipopotamul Ah-he, intins pe strada, au facut oculul presei internationale. In poze animalul parea ca plange, relateaza Wall Street Jornal. A stat ranit ore in sir pe strada pana ce un veterinar a ajuns la el. 

Culmea ghinionului, autoritatile taiwaneze au anuntat ca hipopotamul a suferit o a doua cazatura in momentul in care era transportat de la locul incidentului dupa ce una dintre corzile de sustinere a cedat.

Animalul a fost gasit mort, luni, de ingrijitorii sai, pe lacul unde fusese dus pentru a se recupera, intr-un adapost pentru animale. Pozele cu el, suferind pe strada, au declansat o dezbatere aprinsa in Taiwan.

Ah-he avea 18 ani si de 12 ani se afla in grija unui zoo privat, Skyzoo. Pentru ca habitatul sau urma sa fie renovat, animalul a fost mutat. Patronul gradinii zoologice a fost  pus sub acuzatie pentru uciderea animalului din neglijenta. Acesta nu a respectat conditiile de transport in cazul acestui tip de animal. Patronul gradinii zoologice risca pana la un an de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO