Campania anti-alcool care iti da fiori. Cum sunt pedepsiti soferii din Thailanda daca sunt prinsi bauti la volan

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Autoritatile din Thailanda nu se joaca atunci cand vine vorba de reabilitarea soferilor care se urca beti la volan. Cei prinsi pe picior gresit nu sunt trimisi la inchisoare, ci direct la morga...pentru a vedea cat de fragila este viata.

Politistii spera ca o asemenea experienta socanta ii va face sa se gandeasca de doua ori inainte de a face un gest necugetat.

Multi soferi din Thailanda s-au dovedit a fi imuni chiar si la mesajele emotionante ale campaniilor televizate. In martie, un barbat baut, care mergea cu 250 de kilometri pe ora, a intrat cu masina intr-un autovehicul si a omorat doi tineri. Imaginile au socat tara si au fortat autoritatile sa apeleze la o solutie radicala. Ii duc pe soferii turmentati intr-un tur al morgilor.

"Vrem sa inteleaga mesajul nostru. Dupa ce vor vizita morga nu vor mai indrazni sa se urce beti la volan", a decdlarat un politist.

Legea a intrat in vigoare in aprilie si, de atunci, 1700 de soferi thailandezi, prinsi in stare de ebrietate la volan, au facut astfel de vizite. Multi dintre ei au fost coplesiti de experienta si au jurat, sub impactul emotiei, ca se vor schimba.

"A fost inspaimantator. M-am gandit ca asa as putea sa ajung si eu daca voi continua sa ma urc beat la volan."

Cei care au suferit traumatisme grave in urma unor accidente duc o campanie neobosita pentru ca politia sa faca mai multe verificari.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Thailanda se afla pe locul doi in lume, dupa Libia, la numarul deceselor in accidente rutiere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO