"Călugărițele Weed", femeile care fac milioane de dolari din afaceri cu cannabis. Laboratorul lor se numește "Mănăstirea"
Comitatul californian Merced a devenit "raiul" unor femei care cultivă cannabis. Deși locuiesc într-o casă modestă, acestea fac afaceri de milioane de dolari.
Îmbrăbate în călugărițe, deși nu reprezintă niciun cult religios legal, femeile obișnuiesc să ardă tămâie și să cânte tot felul de imnuri în timp ce merg la pas, binecuvântând plantele de cannabis.
În zonă, femeile sunt cunoscute ca "Surorile din Vale" sau "Călugărițele Weed" (n.r. - weed este o denumire atribuită cannabisului).
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ele sunt conduse de sora Kate și spun despre ele că sunt videcătoare, feministe și, cel mai important, oameni de afaceri, informează BBC.
"Am ales o industrie încurcată", spune sora Kate, exasperată de toate aspectele tehnice confuze din legile care vizează industria cannabisului în California.
"Surorile Văii" produc și vând toate medicamentele și unguentele pe bază de cânepă.
Ele prepară medicamentele într-o altă casă, pe care o numesc "mănăstirea".
Înainte de apariția pandemiei de Covid-19, afacerea le aducea 1,2 milioane de dolari pe an. În prezent, încasările călugărițelor au scăzut drastic.
"Surorile Văii" fac afaceri cu complicitatea autorităților
În 1996, California a devenit primul stat american care a legalizat utilizarea cannabisului în scopuri medicale. Utilizarea recreativă a devenit legală din 2016.
Totuși, legea statului este plină de lacune. Astfel, legalitatea cultivării cannabisului variază de la comitat la comitat și de la oraș la oraș.
Așa că, deși este legal să consumi cannabis în stat, aproape două treimi din orașele din California au interzis afacerile cu marijuana, altele facând extrem de dificilă obținerea permiselor.
"Șerifii știu toate acestea, dar m-au lăsat să fac asta. Ar fi putut să mă închidă până acum doar pentru că este ilegal să cultivi cânepă (cannabis) în acest comitat", recunoaște sora Kate.
"Cred că ei știu că vom contesta legea și o vom schimba în comitat. Ar fi un război pe care nu vor să-l aibă", adaugă femeia.