Boala misterioasă apărută în statele americane unde a fost legalizat consumul de marijuana. „Se zvârcolesc, se țin de burtă”

Ultima actualizare: 18-09-2021 10:06
Marijuana
Shutterstock

O boală neobișnuită face tot mai mult victime în SUA, în special în statele care au legalizat consumul de cannabis. Consumatorii de marijuana, inclusiv adolescenți, ajung tot mai des la urgențe cu probleme la stomac.

„Se zvârcolesc, se țin de burtă, se plâng de dureri abdominale foarte grave și de greață. Vomită tot ce au în stomac, ceea ce poate continua ore în șir. Atunci știm că este posibil să fie vorba despre sindromul de hiperemeză canabinoidă", a spus dr. Sam Wang, de la Spitalul de Copii din Colorado, care tratează adolescenții cu această afecțiune.

Hiperemeza canabinoidă a fost raportată pentru prima dată în Dealurile Adelaidei din Australia de Sud în 2004. Un grup de cercetători a scris despre 19 consumatori de marijuana care au avut dureri abdominale și greață. Oamenii de știință au observat că simptomele acestora dispăreau atunci când nu consumau cannabis și reveneau când începeau să folosească.

„Pacienții îmi spun de cele mai multe ori că greața și vărsăturile apar mereu seara. Așa că îmi zic că fac un duș fierbinte și starea lor se îmbunătățește”, a mai spus medicul Sam Wang, precizând că nu este clar de ce de ce dușurile fierbinți ameliorează simptomele.

Simptomele sindromului de hiperemeză canabinoidă (CHS) sunt greaţa, vărsăturile și crampele abdominale. Aceste simptome se pot ameliora temporar făcând un duș sau o baie fierbinte, potrivit medicilor. Complicațiile pot include insuficiență renală, probleme electrolitice, și arsuri ale pielii din apa fierbinte. Cel puțin două decese au fost asociate cu CHS.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!