Busculada cu mai multi raniti pe Coasta de Azur, dupa o explozie intr-o zona turistica. Politia nu a gasit cauza incidentului

Dată publicare: 15-08-2016 09:08
Dată actualizare: 18-08-2016 07:09


busculada Juan les Pins

Mai multe persoane au fost usor ranite duminica noaptea la Juan-les-Pins, pe Coasta de Azur (sud-estul Frantei), in timpul unei busculade provocate de teama producerii unui atentat.

Incidentul s-a produs in Juan-les-Pins, pe Coasta de Azur, zona cunoscuta pentru festivalul international de jazz si numeroasele baruri de noapte.

Ranitii au fost preluati de pompieri, care au refuzat sa comunice un bilant exact la inceputul noptii. Potrivit postului de radio local France Bleu Azur, panica a fost provocata de explozia unor petarde aruncate dintr-o masina. Acest post de radio mentioneaza un bilant de 40 de victime, ranite de petardele aruncate dintr-o masina. Alti martori au povestit ca motorul unei masini facea zgomote asemanatoare exploziei de petarde.

Politistii au inceput sa vizioneze imaginile camerelor de supraveghere pentru a incerca sa stabileasca cauza incidentului.

Miscarea de panica i-a facut pe clientii aflati la terase sa se refugieze in interiorul barurilor. Cotidianul local Nice-Matin a publicat fotografii si inregistrari video cu scene in care mesele restaurantelor erau rasturnate. Ziarul citeaza martori care au vorbit despre o miscare a multimii venita dinspre plaja care, din cauza temerii unui atentat, ar fi semanat panica in acest cartier in timpul noptii.

Un martor a declarat pentru AFP ca "a vazut multi oameni fugind" intr-o "miscare a multimii, din cauza panicii". "Am vazut terase devastate, scaune rasturnate si restaurante deschise pentru a primi ranitii", a mai spus acesta.

La 14 iulie, chiar de ziua nationala, Franta a fost tinta unui atentat jihadist, revendicat de gruparea terorista Stat Islamic, soldat cu 85 de morti si peste 400 de raniti la Nisa, oras situat nu departe de Juan-les-Pins.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO