Bulgarii, revoltați pe poliție după moartea jurnalistei. Ce s-a descoperit la locul crimei. FOTO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 10 Octombrie 2018 08:12
Categorie: Stiri externe
Jurnalista Bulgaria, Viktoria Marinova

Ucraineanul cu cetăţenie română reţinut de autorităţile bulgăre în ancheta deschisă după uciderea jurnalistei Viktoria Marinova a fost eliberat marți seară.

Surse din poliţia română spun că nu s-a putut stabili o legătură între individ şi crimă. În schimb, autorităţile bulgare au arestat o altă persoană suspectată de comiterea crimei, care nu este cetăţean român.

Pe de altă parte, asasinarea brutală a declanșat un val de indignare în Bulgaria. Foarte mulți oameni cred că dezvăluirile jurnalistei legate de corupția din țara vecină i-ar fi adus tinerei sfârșitul.

La trei zile după uciderea brutală a jurnalistei Viktoria Marinova, anchetatorii bulgari au anunţat un prim pas înainte făcut în ancheta.

Teodor Atanasov, şeful poliţiei din Ruse: "Avem în custodie o persoană al cărei alibi îl verificăm, dar pentru moment nu avem un suspect propriu-zis. E cetăţean român de origine ucraineană."

Ulterior, surse din poliţia română au lămurit că bărbatul a fost găsit în apropiere de locul crimei şi nu a putut explica de ce se afla acolo. Acesta a fost motivul pentru care a fost considerat suspect şi reţinut pentru verificări. În cazul lui nu s-a putut stabili însă nicio legătură cu asasinatul. Aceleaşi surse afirmă însă că poliţiştii bulgari au reţinut între timp un alt suspect, despre care nu se cunosc deocamdată detalii.

Pe lângă şoc, crima a provocat un val de indignare în rândul bulgarilor, care s-au arătat revoltaţi de grabă cu care ministrul de interne şi surse din poliţie au declarat că asasinatul nu ar avea legătură cu activitatea jurnalistică a femeii şi că ar fi fost victima unui pacient scăpat de la un spital de boli mintale.

Opinia publică din Bulgaria s-a inflamat şi mai tare când ziariştii au găsit aici, la locul crimei, pe malul Dunării, un tricou pe care poliţiştii par să-l fi ignorat când au făcut cercetarea la fața locului.

Acest lucru nu face decât să scadă şi mai mult încrederea oamenilor în autorităţi.

"Poate că acum ştiu mai clar ce s-a întâmplat. Nu putem fi siguri dacă doar se prefac sau chiar îşi fac treaba."

Pe de altă parte, cotidianul bulgar „Duma" a subliniat că ultima emisiune a Viktoriei Marinova a fost consacrată unui scandal despre corupţie şi fraudarea fondurilor europene, în care este implicată o companie apropiată premierului Boyko Borissov. Procurorii bulgari au deschis o anchetă pornind de la cazul prezentat de jurnalistă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

Cazul Viktoria Marinova: a fost reținut un nou suspect. Probele ADN coincid 100%
Cazul jurnalistei ucise în Bulgaria. Cetăţeanul român reținut a fost eliberat
Cazul jurnalistei ucise în Bulgaria. Cetăţeanul român reținut a fost eliberat
VIDEO PROTVPLUS.RO