Bona prințului George, antrenată să îl apere de teroriști

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Prințul George si bona sa
Getty

Maria Teresa Turrion Borrallo, angajată de ducele și ducesa de Cambridge să devină bona prințului George în 2014, a făcut cursuri de autoapărare și tehnici antitero, în timpul stagiului de pregătire de la universitate.

 

Turrion Burrallo a studiat la Colegiul Norland, care din 1892 se ocupă de educația și formarea copiilor. Astfel, printre cursurile urmate de aceasta au fost și unele care să o învețe cum să facă față unor tentative teroriste. Mai mult de atât, bona este capabilă și să conducă pe suprafețe periculoase și știe să facă drifturi.

„Bonele sunt formate să știe de toate: de la condus defensiv și până la probleme de securitate privind metodele prin care pot să asigure protecția unui viitor rege sau unei viitoare regine. Ea știe tot ce este de știut despre cum să educe un copil”, explica analista regală Victoria Murphu, în 2015, conform Newsweek.

Începând din 2017, studenții de la Colegiul Norland sunt instruiți de fostul șef al diviziei antitero a Marii Britanii, care îi învață cum să protejeze și să aibă grijă de copii în cazul unei amenințări teroriste.

Îi învățăm pe studenți că siguranța și bunăstarea copiilor e prioritatea lor. Prin aceste cursuri le oferim cunoștințele și pregătirea necesară ca să aibă grijă de copii în epoca modernă”, a spus Dr. Janet Rose, directoarea Colegiului Norland.

Informațiile ies la iveală după ce Husnain Rashid, un bărbat în vârstă de 32 de ani, a pledat vinovat pentru terorism. El este acuzat că plănuia să-l ucidă pe prințul George. Astfel, într-un mesaj transmis pe Telegram, a distribuit o fotografie cu chipul micului prinț, cât și adresa școlii la care acesta învață, însoțite de mesajul: „Nici măcar familia reglală nu va fi lăsată în pace.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO