Barack Obama, la show-ul TV al lui Jon Stewart, despre Iran: Sunt antiamericani, antisemiti, finanteaza organizatii teroriste

Ultima actualizare: 25-07-2015 01:12
Barack Obama - GETTY

Prezent la show-ul de televiziune "The Daily Show", al lui Jon Stewart, presedintele Barack Obama a vorbit despre acordul nuclear cu Iranul, dar si despre candidatura lui Donald Trump la presedintia SUA.

- "Acesta este un adversar. Sunt antiamericani, antisemiti, finanteaza organizatii teroriste precum Hezbollah", a spus Obama despre Iran.
- "Pare un bun partener de pace", a comentat sarcastic Stewart.
- "Ei bine, asa cum s-a spus adesea, nu faci pace cu prietenii", i-a replicat presedintele, dupa care a continuat: "Intrebarea este: vrem ca ei sa aiba o arma nucleara? Raspunsul este nu".

Presedintele i-a indemnat pe americani sa le scrie reprezentantilor lor in Congres pentru a-si exprima opinia fata de acordul incheiat la 14 iulie, dupa indelungate negocieri internationale. In aceasta perioada administratia Obama depune eforturi intense pentru a castiga sustinere in favoarea acordului, atat pe Dealul Capitoliului, cat si in randul populatiei.

Pentru a apara acordul, considerat una dintre mostenirile marcante ale presedintelui Obama in materie de politica externa, Casa Alba a lansat marti un nou cont de Twitter, @theirandeal. Potrivit unui sondaj al Pew Research Center de saptamana trecuta, 79% dintre americani au auzit despre acordul cu Iranul, 48% sunt impotriva lui, 38% au o opinie favorabila, restul de 14% fiind indecisi.

Batalia va fi insa dura contra adversarilor republicani, care domina Congresul. Acesta are la dispozitie 60 de zile pentru a impiedica, eventual, ridicarea sanctiunilor americane, promisa de administratia Obama in schimbul concesiilor Teheranului.

Tot marti, Barack Obama a ajuns la Pittsburgh (Pennsylvania), unde a vorbit in fata celor 12.000 de delegati la conventia fostilor combatanti in razboaie din strainatate. Acolo, presedintele SUA i-a criticat pe republicanii care se opun acordului. "Unii dintre aceiasi politicieni si comentatori care sa grabesc sa respinga posibilitatea unei solutii diplomatice la programul nuclear al Iranului sunt aceiasi oameni care au fost atat de grabiti sa porneasca razboiul din Irak si au spus ca acesta va dura cateva luni', a amintit Obama. 'Cunoastem consecintele acestei alegeri si pretul platit in sange si in bani', a adaugat el, conform Agerpres.

Potrivit Reuters, interviul de marti la The Daily Show a fost cel de-al saptelea al lui Obama la emisiunea lui Jon Stewart, a carui ultima aparitie in acest program va fi in ziua de 6 august.

Stewart nu a ratat nici ocazia sa-l intrebe pe Obama ce parere are despre candidatul republican Donald Trump, autorul unor comentarii extrem de controversate, mergand de la critici fata de imigrantii mexicani pana la insulte aruncate senatorilor republicani John McCain si Lindsey Graham. 'Sunt convins ca republicanii sunt incantati de faptul ca d-nul Trump le domina alegerile primare', a glumit presedintele democrat. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!