Trupul mutilat al unui celebru politician, descoperit pe o plaja de nudisti din Noua Caledonie. Politia a retinut 2 persoane

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59
plaja

Politistii din arhipelagul Noua Caledonie, aflata in sud-vestul Pacificului, au de dezlegat misterul unei crime bizare.

Trupul unuia dintre cei mai proeminenti politicieni ai zonei a fost descoperit mutilat si ascuns sub niste crengi, pe o plaja de nudisti. Jean-Pierre Deteix emigrase din Franta in 1969 si lupta pentru drepturile populatiei indigene Kanak, din Caledonia, scrie The Guardian.

Potrivit Le Figaro, politicianul a fost gasit cu chipul aproape de nerecunoscut din cauza mutilarii, iar masina si telefonul barbatului au fost gasite la cativa kilometri distanta.

Noua Caledonie a fost anexata de Franta in 1853 si a servit mult timp drept inchisoare pentru mii de detinuti francezi. Arhipelagul a fost scindat politic intre populatia sa indigena si cea europeana, mai ales privind problema independentei.

Detaix era secretarul partidului Socialist din insule, care este pro-independenta. El a fost si un apropiat al Jean-Marie Tjibaou, o sustinatoare infocata a independentei populatiei indigene, care a fost asasinata in 1989.

Premierul francez Manuel Valls si-a exprimat socul la aflarea vestii, pe Twitter: "Sunt intristat si socat de moartea lui Jean-Pierre Deteix, personalitate politica umanista, angajata in viata politica din Caledonia".

Politia a retinut doua persoane pentru interogatoriu, banuite ca ar avea legatura cu moartea lui Deteix.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO