Autostrada de 1 metru a ajuns în Bloomberg. ”Un nou tip de protest în România”

Ultima actualizare: 15-03-2019 21:02
Stefan Mandachi
Pro TV

Protestul românului Ștefan Mandachi, omul care a construit simbolic un metru de autostradă, a ajuns în presa internațională.

Bloomberg scrie pe pagina online că ”furia din cauza celor mai proaste drumuri din UE dă naștere unui nou tip de protest în România”.

Sătul să conducă pe cele mai proaste drumuri din Uniunea Europeană, un om de afaceri român a găsit un nou mod de a-și elibera mânia”, scrie Bloomberg.

Ștefan Mandachi, un investitor din orașul Suceava, situat în nord-est, a vrut ca oamenii din întreaga națiune de la malul Mării Negre să se oprească din ce fac pentru 15 minute, la ora 15:00, pe 15 martie, să avertizeze Guvernul că frustrarea este larg răspândită.

Într-un act de sfidare care l-a făcut faimos, a cheltuit 4.500 de euro pentru a construi un singur metru simbolic de autostradă în județul său. Videoclipul postat online a adunat peste 1 milion de vizionări.

Președintele Klaus Iohannis, care se ceartă cu regularitate cu Guvernul, și-a exprimat susținerea pentru acțiunea de vineri, dar și primari ai partidului de guvernământ. O serie de companii locale, dar și firme din multinaționale, au răspuns îndemnului omului de afaceri.

Protestele au devenit comune în ultimii ani, deoarece românii contestă acțiunile prin care guvernul vrea să reducă pedepsele pentru corupție”, mai scrie Bloomberg.

Bloomberg prezintă și un grafic cu un punctaj din care rezultă că România are, la 12 ani de la aderare în UE, cea mai proastă infrastructură din uniune, fiind notată pe o scară de la 1 la 8 cu 3 puncte, fiind situată în urma Maltei, Letoniei și Bulgariei.

De asemenea, publicația amintește că România are abia 800 de km de autostradă și că în 2018 au fost construiți doar 60 de km, în vreme ce în 2017 au fost realizați 15 km. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO