Au fost detectate primele zgomote subacvatice, în timpul căutării submersibilului dispărut în Atlantic
O aeronavă canadiană care participă la căutarea submersibilului turistic care a dispărut în timpul unei scufundări spre epava Titanicului, în Atlanticul de Nord, a detectat zgomote subacvatice, a anunţat Paza de Coastă americană.
Descoperirea a determinat echipele să îşi mute operaţiunile de căutare subacvatică robotizată "în încercarea de a explora originea zgomotelor", a declarat, miercuri, Paza de Coastă într-o serie de tweet-uri.
Căutările recent relocalizate cu ajutorul ROV (vehicule operate de la distanţă) nu au avut niciun rezultat, dar vor continua, a precizat Garda de Coastă, transmite Reuters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Paza de Coastă nu a detaliat natura sau amploarea sunetelor detectate şi nici modul în care au fost captate, însă CNN şi revista Rolling Stone, citând comunicări interne ale guvernului american, au raportat independent că sunete asemănătoare unor ciocănituri au fost detectate de avionul canadian la intervale de 30 de minute în zona de căutare.
Alte bubuituri, detectate de un sonar suplimentar
Rolling Stone, prima care a făcut anunţul, spune că sunetele au fost detectate de balize sonar amplasate în zonă "în apropierea poziţiei de ajutor", iar un sonar suplimentar a detectat alte bubuituri patru ore mai târziu.
CNN a citat o notă a guvernului american de asemenea spunând că sunete suplimentare au fost auzite la aproximativ patru ore după ce au fost detectate zgomotele iniţiale, dar canalul de ştiri susţine că a doua apariţie a zgomotului nu a fost descrisă ca fiind posibile ciocănituri.
"Feedbackul acustic suplimentar a fost auzit şi va ajuta la direcţionarea activelor de suprafaţă şi, de asemenea, indică speranţa continuă a supravieţuitorilor", a declarat CNN citând nota guvernamentală actualizată, potrivit News.ro.