Atentatul din Paris, in timpul dezbaterii dinaintea primului tur. Marine Le Pen: "Este sfarsitul tolerantei si al naivitatii"

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 07:28
Categorie: Internaţional

Un omagiu national ii va fi adus vineri politistului ucis, a anuntat presedintele Frantei, Francois Hollande. Intre timp, au curs reactiile.

"Arata ca alt atac terorist", a spus presedintele american Donald Trump, la o conferinta de presa comuna cu premierul italian. Au reactionat imediat si candidatii la alegerile prezidentiale din Franta. Acestia participau la ultima dezbatere televizata dinaintea primului tur cand a avut loc atacul de pe Champs Elysee.

Emmanuel Macron, candidat prezidential: "Prima datorie, prima misiune a presedintelui este sa protejeze. Si, chiar in timpul dezbaterii noastre, am aflat ca cel putin un politist a fost ucis... Nu poate fi calificat ce s-a intamplat... Stim ca alt politist a fost ranit. Este amenintator, dar asemenea amenintari vor face parte din cotidianul anilor urmatori. Vreau sa-mi exprim intreaga solidaritate cu fortele noastre de politie, fortele de ordine in general. Si, evident, gandurile mele se indreapta catre familia politistului ucis."

Un complot terorist dejucat de autoritati, saptamana aceasta, viza securitatea lui Emmanuel Macron, candidatul de centru. Dar si sediul de campanie al candidatului de dreapta, Francois Fillon, putea fi o posibila tinta. Unitatea nationala este amenintata de terorism, a avertizat Fillon, in cursul dezbaterii televizate de joi seara.

Francois Fillon, candidat prezidential: "Intreaga natiune este solidara cu politistii. Avem un politist care a fost ucis, doi raniti, unul in stare foarte grava… Nu putem sti sigur, deocamdata, care a fost natura acestui atac, dar pare sa fi fost un atac terorist."

Pe bulevardul Champs Elysee din Paris s-au aprins luminile de Craciun. Ce obiectiv si-a propus primarita orasului

"Am aflat ca a reinceput cosmarul" - a reactionat si candidata de extrema dreapta, Marinne Le Pen.  "Este sfarsitul tolerantei si al naivitatii. Nu le mai putem lasa copiilor nostri o tara incapabila sa ii apere", a mai spus Le Pen.

Si presedintele american Donald Trump a vorbit despre atacul din inima Parisului, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul italian ce a avut loc la Washington.

Donald Trump, presedintele SUA: "In primul rand, condoleante poporului francez din partea tarii noastre. S-a intamplat din nou, am aflat cand tocmai veneam aici.... Este teribil, foarte, foarte teribil ce se intampla in lume. Pare sa fie un alt atac terorist. Si ce poti sa spui? Nu se termina niciodata. Trebuie sa fim puternici si vigilenti, asa cum tot repet eu de multa vreme."

Si cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat compasiunea pentru victimele atacului de pe Champs Elysee si a prezentat condoleante.

Atac terorist in Paris. Anchetatorii au gasit o nota langa cadavrul atacatorului. Cine este politistul care a fost ucis

Atac terorist in Paris. Anchetatorii au gasit o nota langa cadavrul atacatorului. Cine este politistul care a fost ucis

Parlament Olanda

Tentativă de suicid în Parlamentul olandez, în timpul dezbaterilor. Ce l-a supărat pe bărbat

Statele din UE vor ca rețelele sociale să ofere o „protecție totală a vieții private”

Nadia Savcenko, arestată la Kiev. Este acuzată că ar fi plănuit „un act terorist la scară largă”

Incendiu de amploare în Glasgow. Nori de fum, văzuți de la mare depărtare

Primele imagini în cazul femeii ucise de o mașină autonomă. VIDEO

Nicolas Sarkozy, inculpat oficial pentru finanțarea cu bani din Libia a campaniei sale electorale

Maria Ladenburger

Un solicitant de azil, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unei studente în 2016

Explozie la o uzină chimică, în Cehia. Sunt cel puțin 6 morți

Comunitatea de 2.000 de oameni unde s-au înregistrat 151 de abuzuri sexuale

Ruși care ar fi votat de 2 ori la prezidențiale, fotografiați de jurnaliști Reuters. ”Poate sunt gemeni”

O femeie mai slab calificată a fost promovată în locul său. Despăgubirea primită de un bărbat

Un bărbat din Argentina şi-a schimbat sexul pentru a ieşi la pensie cu 5 ani mai devreme