Atentat terorist dejucat in Franta. Patru persoane, printre care o tanara de 16 ani, au fost arestate

Ultima actualizare: 13-02-2017 07:20
Atentat dejucat in Franta

 Patru persoane, intre care o adolescenta de 16 ani, suspectate de pregatirea unui atentat terorist in Franta, au fost arestate vineri la Montpellier (sud), a anuntat o sursa din cadrul politiei franceze, relateaza AFP si Reuters.

 "Intentia de a trece la fapte si de a fabrica mai multe dispozitive explozive pare sa se fi materializat", a afirmat sursa citata,
salutand faptul ca "un plan de atentat a fost dejucat".

"Cei patru suspecti, avand varstele de 16, 20, 26 si 33 de ani, au fost arestati dupa ce au cumparat acetona", care poate fi utilizata la fabricarea unui dispozitiv exploziv, a mentionat sursa citata.

Printre suspecti, o fata de 16 ani a fost reperata pe retele de socializare unde si-a exprimat dorinta de a pleca in zona irakiano-siriana sau de a lovi Franta.

In cursul perchezitiilor s-au descoperit explozibil de tip TATP - un explozibil artizanal puternic dar foarte instabil, folosit de jihadisti - precum si acetona, apa oxigenata, seringi si manusi de protectie, a precizat o sursa judiciara.

Franta, aflata in stare de urgenta de la atentatele jihadiste din 2015 si 2016, se confrunta cu o amenintare terorista "foarte crescuta".

Un egiptean de 29 de ani a atacat pe 3 februarie, cu o maceta in fiecare mana, militari care asigurau paza Muzeului Luvru din Paris.

In cadrul starii de urgente decretate dupa atentatele de la Paris din noiembrie 2015, militari patruleaza zilnic pe strazile capitalei franceze si in apropierea obiectivelor turistice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO