Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor. "Fură copii pentru organe cu ambulanţa neagră"


Ultimul update: Miercuri 27 Martie 2019 10:21
Data publicarii: Miercuri 27 Martie 2019 10:13
Categorie: Stiri externe
duba atacata in Franta

O serie de zvonuri lansate pe Facebook, Twitter şi Snapchat au dus la atacuri rasiste asupra românilor care trăiesc în zone sărace din apropierea Parisului.

Potrivit Le Parisien, o tabără de migranţi din România instalată în Bobigny, lângă Paris, a fost atacată în seara zilei de luni de bărbaţi înarmaţi cu răngi şi bâte de baseball, după ce pe reţelele sociale au apărut zvonul că românii fură copii pentru organe folosind „ambulanţa neagră”.

„Ne-am săturat de voi, românii, o să vă ucidem!”, le-a strigat unul dintre agresori. Oamenii spun că se tem acum să îşi mai lase copiii afară, din cauza atacurilor francezilor.

20 de persoane au fost reţinute în urma atacului, în care mai multe persoane cu cetăţenie română au fost lovite iar locuinţele lor, incendiate.

Zvonul privind ambulanţa neagră condusă de români care fură copii s-a răspândit printre localnicii din departamentele franceze Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Val d'Oise şi Yvelines. Iniţial, cei care au răspândit informaţia au dat vina pe un cuplu de tineri originari din România, stabiliţi în localitatea Sevran. Aceştia au fost cu greu salvaţi de la linşaj de către poliţişti, care i-au eliberat apoi, dat fiind că erau nevinovaţi.

 

 

Deşi autorităţile spun că nu a dispărut niciun copil în zonele din jurul Parisului, şi alţi români au căzut victimele atacurilor rasiste, mulţi doar pentru vina de a conduce vehicule care păreau „ambulanţa neagră”.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Le Parisien

VIDEO PROTVPLUS.RO