Atacul din Las Vegas. Cine este eroul care a salvat 30 de oameni, înainte să fie împușcat


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Marti 03 Octombrie 2017 16:28
Categorie: Stiri externe
Eroul din Las Vegas

Jonathan Smith se afla la festivalul de muzică din Las Vegas, când un bărbat a deschis focul asupra mulțimii, cauzând moartea a 59 de persoane și rănirea a 527. El a fost descris drept erou, după ce ar fi salvat 30 de persoane, înainte să fie și el rănit.

Jonathan Smith, în vârstă de 30 de ani, s-a dus la concertul de muzică country cu nouă membri ai familiei, când a început să „plouă” cu gloanțe, scrie publicația britanică The Independent.

Astfel, fratele său mai mare, Louis Rust și-a îndemnat rudele să se ascundă, însă Smith s-a întors în mijlocul mulțimii, ca să își salveze nepoatele, iar la acel punct s-a pierdut de restul familiei, din cauza agitației.

„Unii dintre participanții la concert erau paralizați de frică”, a povestit bărbatul de 30 de ani pentru Washington Post. Astfel, el le-a spus oamenilor că cineva trage asupra lor și i-a împins spre parcare.

El încerca să ajungă la un grup de copii, când a fost lovit de un glonț în zona gâtului, care i-a străpuns clavicula.

„S-ar putea să fiu nevoit să trăiesc cu glonțul ăsta pentru tot restul vieții”, a adăugat Jonathan Smith, precizând că doctorii nu au încercat să i-l extragă.

La rândul său, bărbatul, care lucrează ca inginer, a precizat că un polițist i-a salvat viața, după ce a încercat să oprească sângerarea și a găsit o mașină care să-l ducă la spital. 

Jonathan Smith a mai spus că nu se consideră un erou: „Mi-aș dori ca cineva să facă asta pentru mine”, a mai spus el.

Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul asupra mulțimii care participa la un festival de muzică, din camera sa de hotel, în care era cazat din 28 septembrie. Ca urmare a atacului, 59 de oameni au murit și peste 500 au fost răniți.

Autoritățile au precizat că în camera sa din hotelul Mandalay Bay au fost găsite 23 de arme de foc, iar alte 19 în locuința sa din Mesquite, Nevada. Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care l-a descris pe Paddock drept un „luptător” al rețelei jihadiste. Pe de altă parte, FBI a transmis că nu există dovezi care să ateste că bărbatul ar fi fost afiliat vreunei rețele teroriste internaționale.

La câteva ore după atac, poliția din Las Vegas anunța că bărbatul s-ar fi sinucis înainte ca forțele de ordine să ajungă la el. Fratele și fostul cumnat al acestuia s-au declarat șocați, precizând că fostul contabil era un bărbat „grozav”, care avea o pasiune pentru poker.

Informații apărute în presă, în cursul zilei de luni, arătau că tatăl lui Stephen Paddock a fost unul dintre cei mai căutați infractori de către FBI, după ce a jefuit mai multe bănci, iar apoi a evadat din închisoare. Pe de altă parte, Stephen Paddock nu avea cazier, singurele infracțiuni înregistrate fiind comise în trafic.

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO