Atac rasist comis de romani in sudul Italiei

Ultima actualizare: 27-03-2012 06:27

Doi adolescenti romani de 17 ani au batut crut un somalez. Se pare ca si-au atacat victima fara motiv in plina strada. Agresorii au fost prinsi de carabinieri.

Cei doi minori romani sunt acuzati de tentativa de omor. Atacul s-a petrecut in centrul orasului Ragusa, in Sicilia. Martorii povestesc cum din senin un roman a luat la bataie un somalez, care se plimba linistit pe strada. In cateva clipe, in scena apare si al doilea roman. Africanul de 25 de ani este lovit in nestire cu pumnii si picioarele. Agresorii nu l-au lasat pana cand nu s-au ivit carabinerii. Politistii vorbesc despre un atac rasist.

"Acte de rasism, din pacate, puse la cale de persoane care sunt deseori victime ale rasismului, ceea ce ne face sa fim si mai mahniti. Doi romani minori, care ar fi trebuit sa vina la Ragusa ca sa munceasca au baut mult. Apoi unul dintre cei doi si-a aratat ura fata de victima, vinovata doar pentru ca are pielea de culoare neagra", a declarat seful politiei din Ragusa, Giuseppe Oddo.

Somalezul a ajuns la spital cu numeroase leziuni, iar agresorii in arestul politiei. Romanii sunt acuzati de tentativa de omor si discriminare rasiala.

Totul se petrece pe fondul incercarilor Romaniei de a schimba opinia negativa a italienilor despre imigrantii romani, prin programul "Piacere, siamo romeni".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO