Atac devastator al Israelului asupra unei tabere de refugiați din Cisiordania. Bilanțul victimelor
Semiluna Roşie Palestiniană a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că cinci persoane au fost ucise şi două au fost rănite într-un atac israelian asupra taberei de refugiaţi Balata din Nablus, în Cisiordania ocupată, informează AFP.
Potrivit administraţiei taberei, atacul aerian a lovit o clădire ce găzduieşte un sediu al Fatah, principala organizaţie palestiniană.
Întrebată, armata israeliană nu a confirmat imediat această lovitură.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tabăra Balata are 24.000 de locuitori, conform ONU, care o gestionează. Se ştie că această tabără găzduieşte tineri luptători care fac parte din ramuri armate ale mai multor grupuri palestiniene.
După 7 octombrie, armata israeliană a bombardat fără încetare Fâşia Gaza, dar şi-a intensificat incursiunile şi în Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel.
Ofensiva israeliană se mută în sudul Fâșiei Gaza
Aproximativ 200 de palestinieni au fost ucişi de colonişti şi soldaţi israelieni în Cisiordania din 7 octombrie, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătăţii, informează Agerpres.
Între timp, ofensiva din Fâșia Gaza a intrat într-o nouă fază, anunță ministrul israelian al Apărării, care semnalează extinderea operațiunilor și spre sudul enclavei.
Războiul este departe de sfârșit, dar responsabilii de la Washington au adus clarificări cu privire la viitorul Fâșiei Gaza, după ce gruparea Hamas va fi nimicită.
Antony Blinken: Am spus cu toată claritatea că nu este acceptabilă reocuparea Fâșiei Gaza de către Israel, la fel cum nu se poate ca Gaza să rămână o platformă de lansarea a atacurilor teroriste.
Reporter: I-ați spus asta premierului Netanyahu?
Antony Blinken: Da. I-am spus-o răspicat. E adevărat că ar putea fi necesară o perioadă de tranziție în care securitatea să fie sub control israelian, analizăm această variantă. Dar, în ceea ce privește viitorul Fâșiei Gaza, aceasta trebuie să ajungă sub guvernanța palestiniană, inclusiv din punct de vedere al securității.