Mesajul transmis de Papa Francisc pelerinilor romani. "Fiti un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu"

Dată publicare: 10-09-2016 17:14
Dată actualizare: 13-09-2016 07:13


Papa Francisc

"A infaptui milostenia inseamna a sluji viata si comunitatea", le-a spus Papa Francisc sutelor de pelerini romani prezenti, sambata, la Audienta jubiliara din Piata Sfantul Petru din Roma.

"Fiecare dintre noi poate fi ferment de viata si mijloc de comuniune in familia sa, la locul de munca, in parohie si in grupul de apartenenta. Va invit sa fiti in viata zilnica un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu, care nu lasa pe nimeni in singuratate si in nevoie. Intariti prin rugaciune si prin fapte de caritate, sa mergem inainte impreuna cu toti crestinii pe drumul spre unitate", a spus Papa.

Suveranul Pontif a adresat pelerinilor din Romania insotiti de episcopi in pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfant al Milostivirii "un salut cordial" si i-a binecuvantat.

"Va binecuvantez din inima pe voi si familiile voastre. Contez pe rugaciunile voastre pentru mine. Laudat sa fie Isus Cristos!", a mai spus Sfantul Parinte.

Prezent in delegatia episcopilor romani care a participat la solemnitate, arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu a apreciat evenimentul drept "un act de comuniune cu toti crestinii prezenti in Piata Sfantul Petru".

"Acesta nu e un lucru prea frecvent. Sfantul Parinte ni s-a adresat noua si prin noi romanilor de pretutindeni, din tara si de aici, sa continuam drumul nostru de credinta, drum de facere a binelui, drum de comuniune si de fratietate", a declarat arhiepiscopul Robu pentru Agerpres.

Duminica, pelerinii romani se vor afla din nou in Piata Sfantul Petru din Roma pentru a participa la rugaciunea "Angelus", unde Papa le va adresa din nou un mesaj.

Anul Sfant al Milostivirii, declarat de catre Papa Francisc la 11 aprilie 2015 prin bula Misericordiae vultus (Chipul milostivirii), a inceput la 8 decembrie 2015 prin deschiderea de catre Suveranul Pontif a Portii Sfinte a Bazilicii Sf. Petru, din Vatican, si se va incheia la 20 noiembrie 2016.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO