Anul Cocosului de Foc. Vietnamezii au luat cu asalt fermele pentru cocosi vii. Pretul urias la care ajunge unul cu pene lungi


Ultimul update: Duminica 29 Ianuarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2017 08:50
Categorie: Stiri externe

E forfota mare in Vietnam, unde oamenii se pregatesc sa intre, vineri noapte, in Anul Cocosului de Foc. Au luat cu asalt magazinele, dar si fermele, in cautare de cocosi vii.

Pasarile aduc noroc si bunastare, cred vietnamezii.

Strazile din marile orase din Vietnam sunt impanzite de tarabe cu cocosi sub diferite forme. Afise, bibelouri sau statui - toate se vand ca painea calda.

Cei care tin la traditie nu concep ca Anul Cocosului sa ii gaseasca fara aceasta pasare in casa. Multi aleg insa un cocos real si nu au o misiune deloc usoara.

"Caut un cocos pe care sa-l tin in casa, ne va aduce noroc in noul an", explica un barbat.

Cei mai pretentiosi clienti merg la ferme, deoarece acolo gasesc specii variate. Iar printre cele mai apreciate exemplare se numara cocosii pitici.

"Aceasta rasa are un penaj foarte frumos. Penele sunt lungi si fine si au diferite culori. Aceste pasari sunt foarte prietenoase cu oamenii", explica un crescator.

Si, cu cat sunt mai colorate penele, cu atat anul va fi mai plin de bucurii, cred superstitiosii.

"Pentru ca un cocos sa fie considerat frumos, trebuie sa aiba pene lungi, care atarna de la gat pana spre coada in diferite culori. Esentiala este coada acestora, care trebuie sa fie lunga si un pic curbata. Postura corpului trebuie sa fie impunatoare atunci cand stau pe loc si gratioasa atunci cand merg", spune un "specialist".

Pretul unui astfel de cocos poate ajunge si pana la 2.000 de euro.

Pregatiri pentru intrarea in Anul Cocosului de Foc, in China:
Pizza, cel mai trist urs polar din lume, mutat temporar din mall-ul in care traieste de 1 an. Unde va fi dus
VIDEO PROTVPLUS.RO