Hackerii de la Anonymous ar fi spart site-ul Scotland Yard, in timpul unei manifestatii. Care au fost consecintele

07-11-2016 13:06

anonymous

O sectiune din site-ul public al Politiei metropolitane londoneze, Scotland Yard, a fost intrerupt in timp ce mii de protestatari care purtau masti au marsaluit in centrul Londrei, la evenimentul Milion Mask March, organizat de catre grupul Anonymous.

Purtand celebrele masti “Guy Fawkes”, suporterii grupului Anonymous s-au adunat duminica in Piata Trafalgar, fiind supravegheati de catre politisti, relateaza The Independent

In acelasi timp, sectiunea de stiri, "The Met News", a Politiei metropolitane a devenit indisponibila.

Un reprezentat Scotland Yard a confirmat faptul ca s-a deschis o investigatie asupra acelei probleme tehnice, pentru afla care a fost cauza suspendarii accesului. Desi nu  a fost confirmat, primele suspiciuni indica faptul ca site-ul ar fi fost spart chiar de hackerii de la Anonymous.

“Sectiunea de stiri a website-ului Politie metropolitane, news.met.police.uk, care ruleaza pe o platform diferita decat website-ul “mama” functioneaza acum la parametri normali. In intervalul 5 si 6 noiembrie, o adresa alternativa a sectiunii de stiri a functionat fara nicio problema. Nu existe brese de securitate pe site-ul Politiei metropolitene.”

Desi protestul desfasurat duminica a inceput intr-un mod pasnic, lucrurile au degenerat si oamenii au inceput sa scandeze impotriva politistilor. Unii protestatari au aruncat cu sticle de plastic inspre autoritati.

La sfarsitul serii, politia a arestat 53 de persoane pentru infractiuni precum obstructionarea justitiei, posesie de obiecte contondente si posesie de droguri. Au fost folosite si artificii, dar din fericire nu au ranit pe nimeni.
 

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO