Amerindienii se declara jigniti. Geronimo este numele unui lider apas

Ultima actualizare: 26-10-2012 17:15
Geronimo

Utilizarea numelui liderului apas Geronimo ca nume de cod in operatiunea de eliminare a lui Osama bin Laden a generat nemultumiri in randul unor reprezentanti ai comunitatilor indiene din SUA.

"Utilizarea deplasata a unor simboluri ale culturii indiene este prea raspandita in societatea noastra", a declarat consilierul sef al Comisiei pentru Afaceri Indiene din Senat, Loretta Tuell.

Casa Alba a fost informata duminica despre rezultatul misiunii luptatorilor SEAL trimise dupa Osama bin Laden prin cuvintele "Geronimo-E KIA", o prescurtare a expresiei "Geronimo Enemy Killed in Action" (Geronimo a fost ucis).

Comisia pentru afaceri indiene din Senat va profita de o audiere in Congres joi, pentru a denunta "asocierea intre numele Geronimo, unul dintre cei mai mari eroi amerindieni, si cel mai detestat inamic al Statelor Unite", a precizat Loretta Tuell.

Intr-o scrisoare catre presedintele american, tribul apas din Fort Sill, unde a murit Geronimo, s-a declarat "ranit" de alegerea acestui nume de cod.

"Compararea lui Geronimo cu Osama bin laden, un terorist las care a ucis mii de oameni, raneste tribul nostru si toti amerindienii", a notat un reprezentant al tribului.

Cititi si:

Hitler, Mussolini, Ceausescu, Saddam. Fotografii care au socat lumea

IMAGINI SOCANTE de la asasinarea lui Osama bin Laden

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO