Donald și Melania Trump, ultim omagiu pentru George Bush Sr. Fostul președinte, înmormântat miercuri

Ultima actualizare: 04-12-2018 19:48

Americanii îşi iau rămas bun de la fostul lor preşedinte, George Bush Senior. Printre cei care s-au recules în fața sicriului cu trupul neînsufleţit, depus la Capitoliu, s-au numărat și președintele Donald Trump și soția sa, Melania.

Miercuri va avea loc o ceremonie funerară, iar înmormântarea propriu-zisă va avea loc joi, în Texas, statul care l-a adoptat în tinereţe şi unde George Bush Senior şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii.

Un cer sângeriu acoperea capitala federală americană când, în faţa Capitoliului, a oprit maşina funerară cu trupul neînsufleţit al lui George H.W Bush.

21 de salve de tun au străpuns liniştea, după care sicriul a fost urcat pe scările impozantei clădiri şi depus în rotonda Capitoliului.

Preşedintele Donald Trump şi Prima Doamnă, Melania Trump, s-au recules în fata sicriului.

Fiii lui abia şi-au putut stăpâni lacrimile când membrii Congresului şi vicepreşedintele american au lăudat bravura, demnitatea, modestia şi generozitatea tatălui lor.

Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite: „Preşedintele Bush a fost un lider extraordinar, dar a fost şi un om bun, devotat soţiei, familiei şi prietenilor."

Mitch McConnell, senator democrat: „Ne-a ajutat şi ne-a motivat să „zburăm" cât mai sus. Şi a făcut asta cu modestie şi bunătate."

Paul Ryan, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor:Ne-a arătat că felul în care ne ducem viaţa e la fel de important ce ceea ce realizăm în viaţă. Viaţa lui e un imn închinat demnităţii."

Sicriul învelit în steagul Statelor Unite a fost adus la Washington DC de avionul prezidenţial, care, pentru această ocazie şi-a schimbat numele din Air Force One, în „Special Air Mission 41" - după numărul pe care-l poartă George Bush Senior în istoria preşedinţilor americani. În călătorie i-a fost alături familia, dar şi Sully, labradorul care i-a mai înseninat lunile de după moartea soţiei.

Miercuri, în zi de doliu naţional, va fi oficiată o ceremonie funerară la catedrala din Washington. Preşedintele Trump, care a avut o relaţie tensionată cu familie Bush, va fi prezent, dar nu va susţine un discurs.

Apoi, trupul neînsufleţit al lui George H.W. Bush va fi readus în Texasul mult iubit pentru a fi înhumat la Biblioteca prezidenţială care îi poartă numele. Îşi va dormi somnul de veci alături de soţia care i-a fost alături timp de 73 de ani şi de fetiţa pe care a pierdut-o la doar trei ani din cauza unei leucemii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO