Zeci de milioane de americani au sarbatorit Ziua Independentei cu parade, concursuri de mancat hot-dog si, bineinteles, grandioase focuri de artificii.

Spectacolul pregatit de magazinul Macy's la New York le-a intrecut pe toate. Timp de 25 de minute, cerul metropolei s-a umplut de lumini colorate in rosu, alb si albastru, la fel ca steagul Statelor Unite.

De la Atlantic pana la Pacific, cerul noptii a stralucit intr-un urias foc de artificii. Acesta este momentul culminant al festivitatilor de 4 iulie si americanii au umplut parcurile si strazile pentru a se bucura de spectacol. New-yorkezii au fost cei mai norocosi. Spectacolul oferit de magazinul Macy's le-a intrecut in amploare pe cele din anii trecuti. Peste 1.600 de proiectile au fost lansate in fiecare minut.

In schimb, la Washington, oamenii s-au bucurat de un concert transmis in direct de televiziunea nationala. Ziua de 4 iulie nu avea cum sa treaca fara traditionalul concurs de infulecat hot-dog. La categoria masculina, trofeul a ajuns si anul acesta la Joey Chestnut. Cel supranumit "Falci" a dat gata 62 de hotdogi in 10 minute, ce-i drept, mai putini decat anul trecut, cand a reusit sa manance 69.

Campionul si-a sarbatorit victoria cerandu-si iubita de sotie.

La categoria feminina, campioana de anul trecut, Sonya Thomas, poreclita si "Vaduva Neagra", a pierdut titlul in fata unei concurente care a inghitit 34 de hotdogi in 10 minute.

Presedintele Barack Obama a marcat ziua nationala cu un picnic organizat pentru militari la Casa Alba. Sarbatoarea a fost dubla in familia Obama. Malia, fata cea mare a presedintelui este nascuta de 4 iulie si a implinit 16 ani.

Uraganul Arthur nu a reusit sa le strice petrecerea americanilor. Urgia a inundat zone joase din Carolina de Nord, insa nu a facut victime si nici pagube materiale insemnate. Acum a mai pierdut din forta si se indreapta spre coastele canadiene.