Amenințarea din Coreea de Nord. Câte bombe nucleare deține regimul lui Kim Jong Un

Ultima actualizare: 19-08-2020 08:53
coreea de nord
Getty

Potrivit unui raport militar american, Coreea de Nord ar deține până în acest moment 60 de bombe nucleare și aproape 5.000 de tone de arme chimice.

În raportul „Tactica Coreei de Nord”, care a fost publicat luna trecută, armata americană a declarat că este puțin probabil ca țara să renunțe la stocul său, adăugând că le folosește ca pe un element de descurajare pentru țările care vor să schimbe regimul, transmite Daily Mail.

Raportul estimează între 20 și 60 de bombe și menționează că țara are o capacitate de a produce șase dispozitive noi în fiecare an. De asemenea, Coreea de Nord ar putea obține până la 100 de bombe nucleare până la sfârșitul anului 2020.

„Coreea de Nord s-a bazat pe arme nucleare, deoarece liderii săi au considerat că amenințarea unui atac nuclear va împiedica alte țări să acționeze pentru a schimba regimul”, se arată în raport.

Armata americană mai precizează că regimul deține între 2.500 și 5.000 de tone de arme chimice și că într-o situație de conflict, „este foarte probabil” ca aceasta să le utilizeze.

O rachetă ar putea ucide 50.000 de oameni
 

Statele Unite sunt îngrijorate și de faptul că regimul lui Kim Jong Un ar putea folosi antraxul sau variola, menționând că dacă este aplicat pe o rachetă și lansat spre Seul, spre exemplu, doar un kilogram de antrax ar putea ucide 50.000 de oameni.

Mai mult decât atât, Coreea de Nord ar fi dezvoltat abilități de război cibernetic, folosind peste 6.000 de hackeri.

„Coreea de Nord poate desfășura cu succes activități computerizate din propriul teritoriu. Are capacitatea distribuită de a ajunge la calculatoarele de oriunde din lume, atât timp cât sunt conectate la internet”, se mai subliniază în raport.

O bombă ar fi dus la prăbușirea parțială a unui munte din Coreea de Nord
 

Coreea de Nord nu a testat un dispozitiv nuclear sau o rachetă pe distanțe lungi din 2017, când a precizat că și-a încheiat cursa pentru „Bombă”, în ciuda scepticismului internațional.

Unii specialiști cred chiar că a testat o bombă termonucleară în subteran, al cărei impact a fost atât de puternic, încât a făcut ca muntele de deasupra să se prăbușească parțial.

Vezi imaginile cu rachetele lui Kim Jong Un în Galeria Foto

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO