Coreea de Nord plănuieşte să atace SUA cu rachete nucleare lansate de pe submarine


Ultimul update: Sambata 04 Ianuarie 2020 14:38
Data publicarii: Sambata 04 Ianuarie 2020 14:34
Categorie: Stiri externe
racheta submarin coreea

Surse de la Phenian afirmă că liderul nord-coreean vrea să îşi mute arsenalul nuclear pe submarine.

Potrivit DailyNK, Kim Jong-Un a sugerat la cel mai recent congres al partidului că va instala focoasele nucleare pe rachete balistice lansate de pe submarine. Specialiştii militari nord-coreeni dezvoltă în acest momoment prototipul unui submarin care ar putea rezista în imersiune chiar şi 2 săptămâni, dar şi un suvmarin nuclear de 3000 de tone care să poată fi dotat cu rachete Polaris.

Ambele modele ar trebui să fie gata până în 2022. În acelaşi timp, nord-coreeni au testat deja mai multe tipuri de rachete care pot fi lansate de pe submarine

Surse de la Phenian afirmă că scopul final este acela de a putea ataca continentul nord-american.

Kim Jong Un a declarat săptămâna aceasta că nu mai există motive a Phenianul să respecte moratoriul asupra testelor cu rachete balistice intercontinentale şi arme nucleare şi a anunţat că o "nouă armă strategică" va fi prezentată în viitorul apropiat.

Liderul nord-coreean s-a plâns că Statele Unite au continuat exerciţiile militare comune cu Coreea de Sud, s-au dotat cu arme de ultimă generaţie şi au impus sancţiuni. În decembrie Coreea de Nord a avertizat Washingtonul în legătură cu un posibil "cadou de Crăciun", după expirarea, la sfârşitului anului 2019, a termenului acordat de Phenian Statelor Unite pentru a face concesii în cadrul discuţiilor privind denuclearizarea.

Sursa: Daily North Korea

VIDEO PROTVPLUS.RO