Coreea de Nord ar fi înregistrat cazuri de infectări cu coronavirus. Ce pățesc oamenii care nu poartă mască de protecție

Ultima actualizare: 23-07-2020 10:45
coreea de nord
Getty

Cetățenii din Coreea de Nord ar putea fi trimiși în lagărele de muncă timp de trei luni, dacă sunt prinși că nu poartă mască de protecție.

Această măsură face parte din noile seturi de reguli drastice pentru a stopa răspândirea coronavirusului în țară, transmite Daily Mail.

Studenții vor fi recrutați pentru a patrula în diferite zone ale țării, ca să se asigure că toată lumea poartă mască.

Cei care sunt descoperiți că nu poartă masca de protecție vor fi trimiși în lagăre de muncă timp de trei luni, ca pedeapsă.

„Va fi alcătuită o echipă în Phenian, dar și în celelalte orașe, cu ofițeri de poliție și studenți, pentru a efectua controale. Cine nu poartă mască va fi pedepsit și va fi dus în lagărele de muncă, indiferent de cine este această persoană”, ar fi declarat un oficial nord-coreean.

Coreea de Nord nu a înregistrat în mod oficial niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus, dar a luat măsuri de prevenire, inclusiv interzicerea adunărilor, obligativitatea purtării măștii de protecție și carantinele obligatorii.

Cu toate acestea, oficialii ar fi dezvăluit cetățenilor în timpul prelegerilor publice că au existat cazuri de coronavirus în țară încă de la sfârșitul lunii martie, fără a menționa numărul exact.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO