Situație tensionată în Coreea de Nord, după ce a fost anunțat primul caz "suspect" de COVID-19

Dată publicare: 26-07-2020 07:45
Dată actualizare: 26-07-2020 08:42


Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o reuniune de urgenţă după anunţarea primului caz cu suspiciune de COVID-19, a transmis duminică agemţia oficială de presă din Coreea de Nord, KCNA.

KCNA a precizat că persoana infectată a intrat ilegal în Coreea de Nord, prin Kaesong City, în 19 iulie, după ce dezertase în Coreea de Sud cu trei ani în urmă, transmite News.ro.

Pacientul a fost testat şi plasat în carantină, alături de toţi cei cu care s-a aflat în contact recent, menţionează KCNA.

Kim Jong Un a instituit măsuri de izolare pentru regiunile din jurul Kaesong şi a declarat stare de urgenţă ”într-o zonă relevantă”, conform KCNA.

Comisia Militară Centrală va ancheta unitatea responsabilă de intrarea ilegală a pacientului şi ”va administra o pedeapsă severă”. a subliniat KCNA.

Coreea de Nord a stârnit numeroase suspiciuni, dat fiind că nu a raportat niciun caz de contaminare cu coronavirusul de tip nou, dar a luat măsuri drastice de prevenţie, între care interzicerea adunărilor, obligativitatea măştii şi ţinerea în carantină a lucrătorilor transfrontalieri.

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO