Alertă în SUA: bombe trimise la CNN, Obama, Soros, soţii Clinton şi alți lideri democrați. „Un act de teroare”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 08:03
Categorie: Internaţional

„Un act de teroare”, astfel descrie primarul New Yorkului seria de incidente înregistrate în Statele Unite.

Dispozitive explozive rudimentare au fost trimise fostului președinte american Barack Obama, fostului secretar de stat, Hillary Clinton, dar și altor politicieni democrați.

Tot din cauza unui colet suspect a fost evacuat sediul CNN din New York. Doi jurnaliști erau în direct când a răsunat alarma.

Jurnaliştii de la CNN, dar şi restul angajaţilor, au fost scoşi în stradă, de unde au continuat transmisia în direct. Pachetul, cu un dispozitiv exploziv rudimentar, a fost găsit la parterul clădirii Time Warner din New York, în sala în care se triază corespondenţa. Ulterior, postul de televiziune a anunţat că destinatarul ar fi fost, de fapt, John Brennan, fost director CIA, care a ocupat această funcţie între anii 2013 şi 2017.

James O'Neill, Poliția din New York: „Pare să fie o bombă funcţională. Brigada de geniști a poliției New York a securizat dizpozitivul exploziv și l-a ridicat pentru investigații. În pachetul original era și un plic conținând o pudră albă."

Alte dispozitive explozive de mică putere au fost interceptate, marţi şi miercuri, la reşedinţa fostului preşedinte american, Barack Obama. Dar și la reşedinţa în care locuiesc fostul preşedinte Bill Clinton şi soţia lui Hillary Clinton, fost secretar de stat. Aceste dispozitive detonate ulterior în mod controlat au fost descoperite de tehnicienii care scanează corespondența trimisă unor foşti demnitari americani de rang înalt.

Hillary Clinton: „Suntem bine, mulțumită membrilor Secret Service, bărbați și femei, care au interceptat aceste colete adresate nouă cu mult înainte să ajungă la noi acasă."

Bill de Blaiso, primarul orașului New York: „A fost, în mod evident, un act de terorism. S-a încercat subminarea presei noastre libere şi a liderilor din această țară prin acte de violență. Vreau să fie clar că locuitorii New York-ului nu vor fi intimidați."

„Nu ne vom lăsa intimidaţi”, a declarat şi guvernatorul statului New York, care a dezvăluit că un pachet suspect a fost găsit şi la biroul său din Manhattan.

Un alt colet exploziv a ajuns la biroul din Florida al unei membre a Camerei Reprezentanţilor, Debbie Wasserman Schultz. Se pare, însă, că ar fi fost expediat, de fapt, fostului procurar general Eric Holder.

Seria coletelor explozive a început luni seara, când un astfel de pachet a fost găsit în cutia poştală de la reşedinţa din New York a miliardarului şi filantropului liberal George Soros.

Donal și Melania Trump: Nu putem tolera aceste atacuri pline de lașitate. Și îi condamn cu putere pe toți cei care aleg violența. Toate resursele guvernului nostru sunt folosite pentru această anchetă și pentru aducerea în fața justiției a celor responsabili de asemenea acte mârșave. Actele sau amenințările de violență politică, în orice formă, nu își au locul în SUA."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Alertă în SUA: bombe trimise către Clinton, Obama și la CNN. Pachetele analizate de FBI
Alertă în SUA: bombe trimise către Clinton, Obama și la CNN. Pachetele analizate de FBI
VIDEO PROTVPLUS.RO
scoica
Un copil de 2 ani a căzut cu tot cu „scoică” dintr-o mașină în mers. VIDEO
”Un râu de ciocolată” s-a vărsat pe o şosea din Arizona, dintr-un camion-cisternă. FOTO
Nike a lansat pantofii care îşi leagă singuri şireturile. Cum ”funcționează”. VIDEO
Furtună de zăpadă în Los Angeles. Autoritățile se tem de alunecări de teren
Prostituate românce exploatate în Italia de un preot. Cum funcționa rețeaua ”Madame”
Imagini incredibile pe autostradă. Viteza cu care a mers un bărbat pe o trotinetă electrică
atac kenya
Atac la un complex modern din Kenya. Explozii și focuri de armă
Un băiat de şase ani s-a dus la grădiniţă cu un pistol încărcat
Un partid din Germania ar putea fi supravegheat de servicii din cauza neonazismului
Oficial al armatei germane, acuzat de spionaj. Pentru ce ţară ar lucrat
Livrare bizară la sediul Guvernului britanic, înainte de votul privind Brexit
Cine este Justin Trudeau al Afganistanului. S-a făcut remarcat la un concurs TV