Al Qaida ameninta cu atacuri teroriste in Arabia Saudita. "Nu ne vom bucura de viata pana cand nu va vom taia beregatele"

Dată publicare: 01-12-2015 12:31
Dată actualizare: 04-12-2015 00:47


al qaida

Aripa Al Qaida in Yemen (AQAP) a amenintat guvernul saudit cu atacuri daca executivul de la Riad isi va duce la bun sfarsit planul de a executa in masa peste 50 de presupusi teroristi, printre care si membri ai Al Qaida,

Anuntul a fost facut de gruparea terorista intr-un comunicat postat pe o retea sociala, transmite marti Reuters.

AQAP, una dintre cele mai letale ramuri ale retelei teroriste globale, a avertizat ca este la curent cu intentiile sauditilor de a executa membri ai gruparii aflati in inchisori saudite si a promis sa comita atacuri ca represalii.

"Juram pe Dumnezeu, sangele nostru va fi varsat inaintea sangelui prizonierilor nostri, iar sangele lor pur nu se va usca pana cand nu vom varsa sangele soldatilor lui Al Saud (referire la familia regala Al Saud - n.r.). Nu ne vom bucura de viata pana cand nu vom taia beregatele conducatorilor Al Saud", sta scris in comunicatul postat pe Twitter si datat 1 decembrie.

Presa locala a transmis saptamana trecuta ca autoritatile saudite intentioneaza sa execute peste 50 de oameni condamnati pentru "delicte teroriste".

In 2015, Arabia Saudita a executat cel putin 151 de detinuti, potrivit Amnesty International, dintre care multi erau cetateni straini condamnati pentru delicte avand legatura cu drogurile.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO