Al doilea suspect arestat în cazul jurnalistului și expertului indigen dispăruți în timp ce vizitau un trib din Brazilia

Ultima actualizare: 15-06-2022 13:31
trib Amazon Brazilia - 1
AFP

Un al doilea suspect a fost arestat în cazul jurnalistului britanic și expertului indigen care au dispărut în timp ce vizitau un trib din Pădurea Amazoniană din Brazilia.

Totodată, ambasada Braziliei din Marea Britanie și-a retras declarația potrivit căreia autoritățile braziliene ar fi găsit trupurile lui Dom Phillips și Bruno Pereira.

Poliția braziliană a confiscat între timp cartușe de arme de foc și o vâslă și, în același timp, a efectuat o a doua arestare, potrivit The Telegraph.

Cine este al doilea suspect în cazul disparițiilor din Brazilia

Cel de-al doilea suspect este Oseney da Costa de Oliviera, fratele primului suspect, Amariledo da Costa de Oliveira.

Deși Amarildo a fost numit ca prim suspect în cazul disparițiilor bărbaților, acesta a fost arestat pentru că ar fi deținut o armă de foc fără permis, o practică des întâlnită în zonă.

Autoritățile braziliene cred că acesta ar fi făcut parte dintr-un grup care i-a amenințat pe bărbații dispăruți în vecinătatea teritoriului indigen pe patru iunie.

Poliția a anunțat că obiecte personale ale celor doi bărbați au fost descoperite într-un râu duminică, inclusiv un rucsac, o pereche de ghete ale lui Phillips, dar și un card de sănătate, pantaloni negri, o sandală neagră și o pereche de ghete aparținând lui Pereira.

Răsturnare de situație în declarațiile Ambasadei Braziliei în Marea Britanie

Între timp, ambasadorul Braziliei în Marea Britanie a cerut scuze familiei lui Phillips după ce oficialii brazilieni a informat-o eronat că trupul jurnalistului ar fi fost găsit.

Familia primise un telefon de la un asistent al ambasadorului luni, spunând că trupurile au fost descoperite legate de copaci în pădure, conform The Guardian.

Însă fratele vitreg al lui Phillips, Paul Sherwood, a confirmat pentru agenția de presă PA marți că ambasadorul Fred Arruda i-a scris familiei sale pentru a transmite că anunțul a fost incorect.

„Ne pare foarte rău că ambasada a transmis familiei ieri informații care nu s-au dovedit a fi corecte,” a spus Arruda, adăugând că ambasada a fost „indusă în eroare” de informații primite de la anchetatori.

„Operațiunea de căutare va continua, fără a se cruța niciun efort. Gândurile noastre rămân cu Dom, Bruno, voi și alți membri ai ambelor familii,” a mai spus ambasadorul.

Sâmbătă au apărut informații separate potrivit cărora poliția a descoperit materie umană în Râul Itaquai, lângă portul Atalaia do Norte.

Autoritățile au spus anterior că a fost găsit sânge pe barca lui Pelado, care a fost trimis pentru investigații.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO