Ai putea sa faci la fel? Decizia surprinzatoare a femeii din Iran care a fost orbita cu acid

Ultima actualizare: 22-10-2012 00:47
Ameneh Bahrami

Putere extraordinara de iertare pentru o femeie din Iran, care a declarat ca nu vrea ca barbatul care a orbit-o cu acid sa aiba parte de acelasi tratament, crutandu-l astfel pe acesta de pedeapsa.

Majid Mohavedi ar fi urmat sa fie pedepsit dupa principiul "ochi pentru ochi", dupa ce i-a turnat acid pe fata lui Ameneh Bahrami, pentru ca aceasta i-a refuzat cererea in casatorie. Desi a fost mutilata si s-a pierdut definitiv vederea, ea l-a iertat pe agresor in ultima clipa.

Atacul a avut loc in 2004, iar patru ani mai tarziu, un tribunal a decis ca barbatul sa fie orbit, pe baza principiului razbunarii, permis de legea islamica in Iran.

Ameneh Bahrami a marturisit ca principalul motiv pentru care l-a iertat pe barbat a fost interesul international starnit de acest caz: "Parea ca intreaga lume astapta sa vada ce vom face".

Procurorul general al Teheranului, Abbas Jafari Dolatabadi, a laudat decizia victimei, spunand ca este "un gest curajos", adaugand ca sistemul pe care il conduce era gata sa puna in aplicare sentinta.

"Ameneh cere despagubiri pentru ranile provocate", a precizat magistratul, insa e putin probabil sa le si obtina, deoarce familia atacatorului nu detine decat o locuinta in Teheran.

Principiul razbunarii se aplica in Iran si in cazul altor infractiuni, cum ar fi crima - familia victimei poate solicita uciderea autorului, daca acesta a fost condamnat sau comutarea sentintei, astfel incat vinovatul sa plateasca doar despagubiri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO