Aeroportul din Bali a fost inchis, dupa ce vulcanul Raung a erupt din nou. Mii de turisti, blocati pe insula

Ultima actualizare: 09-08-2015 07:01
vulcan raung eruptie -agerpres

Autoritatile indoneziene au decis joi sa inchida din nou aeroportul de pe insula Bali din cauza eruptiei vulcanului Raung, care arunca in aer nori de cenusa. Multe zboruri au fost astfel anulate in perioada de varf a sezonului turistic

J.A. Barata, purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor, a anuntat ca aeroportul Ngurah Rai va fi inchis cateva ore incepand de la pranz (04h00 GMT), din cauza norilor de cenusa aruncati de vulcan pana la circa 3.300 de metri altitudine, conform Agerpres.

Este a patra oara ca aeroportul din Bali, cea mai turistica insula indoneziana, a fost inchis de la inceputul eruptiei vulcanului, la sfarsitul lunii iunie.

 

Companiile aeriene australiene Jetstar si Virgin Australia au anuntat joi ca isi anuleaza zborurile spre Bali.

Inchiderea aeroportului are loc in plin sezon turistic, blocand in insula mii de oameni. In Bali vin anual milioane de turisti, atrasi de plajele minunate, iar inchiderea temporara a aeroportului in 9 si 12 iulie a dus la anularea a aproape 900 de curse aeriene.

Muntele Raung este unul din cei 129 de vulcani activi din Indonezia, arhipelag situat pe 'centura de foc a Pacificului', aliniere de vulcani care marginesc Oceanul Pacific urmand un ansamblu de limite de placi tectonice si falii seismice.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO