Actor celebru, atac la Facebook: Ce i s-ar fi permis lui Hitler să facă


Ultimul update: Sambata 23 Noiembrie 2019 20:49
Data publicarii: Sambata 23 Noiembrie 2019 20:36
Categorie: Stiri externe
facebook

Actorul britanic de comedie Sacha Baron Cohen a lansat un atac la adresa Facebook și altor giganți media, pe care îi acuză că "distribuie absurdităţi către miliarde de oameni".

Într-un discurs susţinut la New York, vedeta a criticat gigantul media Facebook, susținând că dacă platforma ar fi existat în anii '30 i-ar fi permis lui Hitler să aibă o platformă pentru ideologiile lui antisemite.

"Dacă-i plăteşti, Facebook va difuza orice fel de reclamă "politică" vrei, chiar dacă este o minciună. Şi chiar te vor ajuta să ajungă aceste minciuni către utilizatorii lor cu maximum efect", a spus actorul, potrivit News.ro.

"Ca urmare a acestei logici întortocheate, dacă Facebook ar fi existat în anii 1930, i-ar fi permis lui Hitler să posteze 30 de secunde de reclame la "soluţia" sa pentru "problema evreiască", a adăugat actorul.

Baron Cohen a afirmat că a venit vremea "pentru o regândire fundamentală a social media şi cum răspândeşte ura, conspiraţii şi minciuni".

De asemenea, el a pus la îndoială caracterizarea lui Mark Zuckerberg pentru Facebook drept bastion al "libertăţii de exprimare".

"Cred că putem fi cu toţii de acord că nu ar trebui să acordăm bigoţilor şi pedofililor platforme gratis pentru a-şi amplifica opiniile şi a-şi viza victimele", a mai spus Cohen.

Giganţii social media şi companiile online se află sub presiune ca să reducă răspândirea dezinformării în jurul campaniilor politice.

Twitter a anunţat la sfârşitul lui octombrie că va interzice toate reclamele politice la nivel global din 22 noiembrie.

La începutul săptămânii, Google a anunţat că nu va mai permite companiilor de publicitate să influenţeze votanţii folosind "microtargeting", bazată pe colectarea de date sau alţi factori.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO