Accident in lant, petrecut in Siberia. 11 persoane au murit pe loc, printre care 9 copii. Cum s-a produs tragedia

Ultima actualizare: 07-12-2016 07:20
accident Rusia

Cel putin 11 persoane, intre care noua copii, au fost ucise intr-o coliziune intre mai multe vehicule in centrul Siberiei, au anuntat duminica autoritatile locale, transmite AFP.

"Astazi (duminica), la orele locale 16:00 (11:00 GMT), la kilometrul 926 al soselei Hanti-Mansiisk-Tiumen a avut loc un accident in care au fost implicate un camion, doua autoturisme si un autocar care transporta 32 de pasageri, intre care 29 de copii", a anuntat intr-un comunicat Comitetul de ancheta regional. 

"Unsprezece persoane au murit pe loc, printre ele si noua copii, iar 21 de persoane au fost spitalizate" la Hanti-Mansiisk, oras situat in centrul Siberiei, se mai mentioneaza in comunicatul citat.

Comitetul, care a deschis o ancheta, "crede ca soferul autocarului a pierdut controlul volanului si a provocat accidentul", adaugand totodata ca este posibil ca accidentul sa fi fost provocat de "proasta vizibilitate (pe sosea) si de conditiile meteorologice dificile".

In 2015, peste 23.000 de oameni si-au pierdut viata in accidente rutiere in Rusia, potrivit cifrelor publicate de autoritati. Rusia este printre primele tari din lume in privinta mortalitatii rutiere, mai ales din cauza consumului de alcool, a starii proaste a infrastructurii rutiere si a nerespectarii regulilor de circulatie
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO