A plecat un francez, vine o frantuzoaica. Christine Lagarde, prima femeie care va conduce FMI

Ultima actualizare: 13-04-2012 08:30

Christine Lagarde, care ocupa acum functia de ministru al finantelor in Franta, va deveni prima femeie care va conduce FMI. Ea ii succede in functie lui Strauss Kahn. Mandatul sau de 5 ani va incepe la 5 iulie.

FMI a anuntat intr-un comunicat ca Lagarde, in varsta de 55 de ani, a fost aleasa in unanimitate pentru acest post. "Este o onoare si in acelasi timp o bucurie", este prima declaratie a lui Lagarde dupa numirea in functia de director general al FMI. Misiunea ei nu va fi una deloc dificila, din cauza situatiei in care se afla Grecia.

Consiliul Executiv al FMI care a ales-o pe Lagarde are 24 de membri. Acestia reprezinta cele 187 de tari membre ale Fondului. Postul de director general este vacant de la mijlocul lunii mai, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzatii de viol, respinse de fostul oficial.

Christine Lagarde a avut sprijinul UE, al SUA si al Rusiei pentru postul de director general. Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a afirmat ca Lagarde ca are "o candidatura puternica si credibila". Geithner a mai afirmat ca "talentul exceptional si experienta vasta a lui Lagarde" vor asigura o "conducere exceptionala a FMI, in perioada critica prin care trece economia mondiala".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO