A fost identificat un suspect principal. Cine este rapperul care l-ar fi decapitat pe jurnalistul american James Foley

James Foley

Un fost rapper britanic, fiul unui islamist de origine egipteana judecat in Statele Unite in cazul atentatelor comise in 1998 la ambasadele americane din Kenya si Tanzania, este principalul suspect in cazul executarii jurnalistului James Foley.

Abdel-Majed Abdel Bary, care a postat recent o imagine in care apare tinand in mana craniul unui om, figureaza printre cei trei indivizi identificati de autoritatile britanice ca fiind suspecti in cazul decapitarii jurnalistului american James Foley. Serviciile de spionaj britanice suspecteaza ca fanaticul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ar fi un londonez numit John, membru al unei grupari teroriste islamiste - "The Beatles".

Abdel-Majed Abdel Bary, in varsta de 24 de ani, este fiul unui islamist de origine egipteana judecat in Statele Unite pentru implicare in atentatele comise in anul 1998 la ambasadele americane din Kenya si Tanzania.

Bary, care a mers in Siria in anul 2013 pentru a participa la razboiul civil, are o statura atletica, similara cu cea a calaului jurnalistului James Foley, si un accent similar cu al acestuia, conform unor surse citate de publicatia The Telegraph. Inainte de a deveni combatant islamist, Abdel-Majed Abdel Bary canta muzica rap, in Londra, fiind cunoscut sub numele de scena L Jinny. Melodii cantate de el au fost difuzate la BBC Radio 1.

De asemenea, Bary a aparut pe YouTube in videoclipuri ale melodiilor "Overdose", "Flying High" si "Dreamer".

Citește și
Trupe speciale americane
Trupele speciale Delta Force au avut misiune speciala de salvare a jurnalistului James Foley, chiar de 4 iulie, dar au esuat

Tanarul a devenit un musulman radical sub influenta predicatorului islamist Anjem Choudary, parasindu-si familia din cartierul londonez Maida Vale in 2013 cu explicatia ca "lasa totul pentru Allah".

In cazul decapitarii jurnalistului american James Foley este suspectat si Razul Islam, 21 de ani, fratele unui medic britanic acuzat in trecut de rapirea a doi corespondenti de presa occidentali. Un alt suspect este Aine Davis, in varsta de 30 de ani, un fost traficant de droguri convertit la islam si fugit in Siria, tara care se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei moderate si grupuri teroriste sunnite.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic a revendicat executarea jurnalistului american James Foley, explicand ca este vorba de un act de riposta fata de raidurile aeriene americane in Irak.

James Foley, in varsta de 40 de ani, era un jurnalist experimentat, relatand despre conflictul din Libia si despre cel din Siria. Foley a colaborat cu publicatia Global Post, cu Agentia France-Presse si alte institutii media. Organizatia terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant/Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SIIS) a ocupat, in ultimele luni, regiuni din nord-estul Siriei si din nord-vestul Irakului, proclamand un "califat islamic".

 

 

Citește și...
Asasinarea lui James Foley va fi
Asasinarea lui James Foley va fi "pedepsita" de Casa Alba. Obama este pe cale de a aproba bombardamente aeriene in Siria

Executarea jurnalistului James Foley este un atentat terorist impotriva Statelor Unite. Iar Casa Alba examineaza diferite optiuni pentru a pedepsi asasinarea "barbara" a americanului de catre gruparea "Statul islamic", spune un consilier al lui Obama.

Trupele speciale Delta Force au avut misiune speciala de salvare a jurnalistului James Foley, chiar de 4 iulie, dar au esuat
Trupele speciale Delta Force au avut misiune speciala de salvare a jurnalistului James Foley, chiar de 4 iulie, dar au esuat

Ziarul The Telegraph sustine ca fortele speciale ale Statelor Unite au esuat intr-o misiune speciala, care a avut loc de Ziua Independentei, de salvare a mai multor ostatici americani, printre care se afla si jurnalistul James Foley.

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.